Beste wedstrijd tot nu toe niet genoeg voor EHV: 2-3 tegen GHBS

‘Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe.’ Voor degene die niet gekeken heeft, en de uitslag wel kent, klinkt het tegenstrijdig, maar zeker niet ongeloofwaardig. Trainer-coach Richard van Wezenbeek van de EHV-hockeyers zei het echt, en hij meende het van harte: ondanks de 2-3 nederlaag tegen de onbetwiste koploper GHBS (de Groningers hadden alle vorige zes keer gewonnen) hadden zijn mannen een prima prestatie op de mat gelegd.

Voor wie zijn klassieken kent, had dit overigens geen verrassing hoeven te zijn: waar het tussen de lokale voetbal-FC’s knettert van de haat en nijd, is er bij de hockeyers vooral sprake van wederzijds respect en sportieve uitdaging. Van Wezenbeek: ‘Het zijn altijd mooie wedstrijden tussen ons en die van vandaag paste perfect in deze traditie. Er gebeurde van alles, de supporters hoefden zich geen moment te vervelen en het niveau lag van beide kanten hoog genoeg om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. We hadden gelijk kunnen spelen, zeker als we op het laatst die strafbal hadden gekregen die we misschien wel hadden moeten hebben, maar dat je voor eigen publiek met opgeheven hoofd het veld af kunt is ook wat waard, al verdien je er geen punten mee, maar die kunnen niet uitblijven als we zo blijven spelen.’

Vanwege enkele hardnekkige blessures moest EHV een beroep doen op drie invallers uit het tweede, Maurits Brands, Jasper de Vos en Taeke Stokkers, die het stuk voor stuk prima deden. Wouter Nederhand scoorde met een knappe backhand de 1-1, waarna Thomas van der Geest na een scrimmage de bal onder de keeper door over de lijn duwde voor de 2-2. GHBS tikte de winnende 2-3 in de laatste seconde van het derde kwart via een toverbal binnen en keeper Joris Faes werd door zijn team uitgeroepen tot Damsté Man of the Match.

Joris Faas
Damsté man of the match Joris Faes
Foto: Archief
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer