BMX Sideways Racing Team met twee rijders kampioen in Assen

Vandaag stonden de BMX Sideways Racing Teamrijders aan de start van de finaleronde KNWU Noord-Oost Competitie 2023. De Twentenaren waren te gast in Assen, waar het net zoals in de rest van Nederland flink regende.

De training begon een halfuur later dan gepland, dit vanwege een mega bui die over de inmiddels toch al zeik natte baan trok. Voor sommige rijders kwam het aan op deze dag, de resultaten van vandaag waren erg belangrijk voor de einduitslag, zeker omdat een wedstrijd geschrapt zou worden.

Loek heeft de hele dag strak gereden, in zijn eigen klassen en de open klasse zat hij er mooi bij. Loek komt altijd met een grote glimlach en geconcentreerd koppie voorbij.

Jord werd naar buiten gedrukt in de eerste manche, waardoor het qua eindresultaat tot aan de berekening spannend bleef. Dagresultaat, plek 2. Na berekening bleek ook dat hij de kampioenstrui in ontvangst mocht nemen.

Lyam heeft in de hele reeks alles gewonnen en is daarmee KNWU BMX Noord Oost Competitie Kampioen 2023 geworden. Vandaag 2 bekers opgehaald, ook dagresultaat P1.

Noud heeft gisteren hoogstwaarschijnlijk pepers gegeten en reed de hele dag mega snel. Noud streed tot de laatste meters en haalde daar nog menigeen in.

Seb liet mooie inhaalacties zien, stuurde behendig om een rijder heen die gevallen was en knokte zich door de B-finale. Super gestreden, ook tot de laatste meters.

Resultaat mag er in elk geval zijn 2 BMX kampioenen. Alle rijders kregen een beker omdat ze meer dan 3 wedstrijden gereden hebben.

Dagresultaat
🏁Loek boys 8/ girls 9: finale 4
🏆Jord boys 9/ girls 10: finale 2
🏆Lyam boys 10/ girls 11: finale 1
🏁Seb boys 11/ girls 12: B finale 2
🏁Noud boys 11/ girls 12: ¬†finale 5
🏆Loek open klasse 4 tm 8 jr: eindstand 3e
Eindklassement
🏆Loek boys 8/girls 9: 4
🏆Jord boys 9/girls 10: 1
🏆Lenn boys 9/girls 10: 4
🏆Lyam boys 10/girls 11: 1
🏆Seb boys 11/ girls 12: 9
🏆Noud boys 11/ girls 12: 5
🏆Tygo boys 11/ girls 12: 2
Jord en Lyam

 

Lyam
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer