Bon Boys wint overtuigend van Erica

Het eerste elftal van Bon Boys was zondagmiddag veel te sterk voor Sportclub Erica. Dat de teller bij de 3-0 bleef steken, was bijna een mirakel. Bon Boys was de organisator van een heus kansenfestival.

Wedstrijden als die van zondag kun je altijd op twee manieren bekijken. Allereerst is het uiteraard goed dat je zoveel mogelijkheden creëert. Aan de andere kant doet de uitslag wat karig aan als je alles bij elkaar optelt. Niemand van de bezoekers had het vreemd gevonden als Bon Boys flink had uitgehaald. Het krachtsverschil was enorm, maar Bon Boys spaarde de Drentse opponent door de trekker in vele kansrijke posities niet over te halen.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk Bon Boys na het toch wat teleurstellende gelijke spel bij Dalen iets wilde rechtzetten. De ploeg was de baas op het veld en kreeg binnen een paar minuten al twee dotten van kansen. Het zou de opmaat worden voor een middagje eenrichtingsverkeer. Erica kwam er nauwelijks aan te pas. De ploeg was voor rust één keer gevaarlijk, maar toen had Bon Boys de wedstrijd eigenlijk al in de zak moeten hebben. Het was bijna een wonder dat de 1-0 pas vlak voor rust viel. Tom Wijlens brak de ban na een goede loopactie. Van dichtbij tikte hij de meer dan verdiende 1-0 binnen.

In de tweede helft was het wachten op meer. Uiteindelijk besliste Stefan Overbeeke – hij maakte zijn rentree als basisspeler – het duel, waarna Rutger Scharenborg de 3-0 van dichtbij binnentikte. Tussendoor voorkwamen paal en lat, dat Just Leferink ook nog een duit in het zakje kon doen. Verdedigend kwam Bon Boys geen moment in de problemen tegen de ploeg uit Erica, die vorig seizoen promoveerde.

Zo won Bon Boys ook de tweede thuiswedstrijd, en kan het zich opmaken voor het duel over twee weken bij het nog ongeslagen RSC. Maar eerst wacht donderdag nog de bekerkraker tegen vierdedivisionist AZSV. Weet Bon Boys dit seizoen opnieuw te stunten in de beker? Aftrap op De Greune 20.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer