De kaarten zijn geschud in de 2e klasse 4: Blauw Zwart handhaaft zich als promovendus

Op 07 oktober 2023 speelde Blauw Zwart in Almelo tegen directe concurrent Achilles. De vorige wedstrijd eindigde in het voordeel van de blauwhemden (16-12). Omdat beide teams verder geen andere punten hebben gepakt, was het deze zaterdag D-day. Bij winst waren de de Wierdenaren zeker van hun plek in de 2e klasse. Bij verlies zal doelsaldo en de volgende speelronde uitmaken wie zich op de valreep mocht verbinden aan nog een veldseizoen in diezelfde klasse.

Met windstoten van 23 kilometer per uur was vooraf al ingecalculeerd dat de doelpunten schaars zouden worden. Achilles opent de score in de 2e minuut. Blauw Zwart had hier 6 minuten later pas een antwoord op. De doelpunten vielen om en om, maar erg moeizaam. Na 20 minuten lukt het de uitploeg om een klein gaatje van 2 doelpunten te slaan (3-5). Beide ploegen scoren nog één keer voor rust. Nick de Leeuw met een belangrijke strafworp.

In de rust concludeert coach Edgar Korf te veel individuele fouten. Er worden verkeerde kansen genomen waardoor er ook geen rebound is. Het waren voornamelijk éénschots aanvallen.

Na rust scoort Monique Spenkelink direct in de eerste aanval. Daarna stokt het voor het team van Blauw Zwart. Achilles speelt het slim uit met lengte en kunnen veel vaker schieten en herhalen. Na een kwartier spelen hadden zij de stand in hun voordeel omgedraaid (8-7). In de vijf minuten daarna scoren beide ploegen nog een keer. Het waren zenuwslopende minuten tot Susan Borger de gelijkmaker op het scorebord zet middels een mooi afstandschot. In feite hadden de Wierdenaren aan een gelijkspel genoeg, maar in de allerlaatste minuut was het Lisa Borger die de doorloopbal afmaakte waardoor Blauw Zwart met volle punten huiswaarts mocht. Eindstand 9-10! Een spannende, maar geen beste wedstrijd van Blauw Zwart. Het doel is behaald: handhaving in de 2e klasse.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd van het veldseizoen alweer gespeeld. Er wordt afgereisd naar Delden waar Blauw Zwart (3e plek) tegen Zwart-Wit (2e plek) mag gaan strijden om de onderlinge eer. Want ook de kampioen is al bekend in deze klasse. Er wordt afgegooid om 16:35.