De Tukkers boekt monsterzege thuis tegen Steenwijkerwold: 7-0

Foto ter illustratie.

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Steenwijkerwold. De Albergenaren hadden een makkelijke middag en wonnen met maar liefst 7-0.

Vanaf minuut één domineerde de thuisploeg de wedstrijd en de ploeg uit Steenwijkerwold kwam er niet aan te pas. In de vierde minuut werd schot van Kjell Huisman geblokt, waardoor een hoekschop volgde. De hoekschop viel in het strafschopgebied en Kjell Huisman wist deze terug te leggen op Marco Stege. De aanvoerder van De Tukkers had de bal iets onder zich liggen, maar wist alsnog de verre hoek te vinden: 1-0.

Zo’n tien minuten later verdubbelde de Albergenaren de voorsprong. Een voorzet van Sven Masselink werd door Kjell Huisman goed teruggelegd op Kars Velthof. De middenvelder van De Tukkers schoot de bal diagonaal laag in de hoek: 2-0.

Nog binnen het half uur kreeg Steenwijkerwold de derde treffer om de oren. Marco Stege dribbelde goed in vanuit achteruit en stuurde Kjell Huisman met een steekpass de diepte in. Met een diagonaal schot schoot hij de 3-0 binnen.

In het restant van de eerste helft waren er nog wel een paar mogelijkheden voor De Tukkers, maar ze wisten het net niet meer te vinden. De gasten uit Steenwijkerwold wisten het doelman Rens Davina van De Tukkers geen enkele keer moeilijk te maken.

Na de rust probeerde Steenwijkerwold wat hoger druk te zetten en kwamen ze iets meer op de helft van De Tukkers. De zwart-witten profiteerden echter optimaal van de ruimte die ontstond. In minuut 55 haalde Kjell Huisman aan de linkerkant de achterlijn en legde goed terug op de meegelopen Joep Egberink. Vanaf de rand van de penaltystip schoot Egberink de 4-0 binnen.

Nog geen vijf minuten later was Egberink aangever bij de 5-0. Met een prachtige bal achter de laatste linie bereikte hij Sven Masselink. Laatstgenoemde nam de bal knap aan en schoot raak in de verre hoek. Verder leed bleef Steenwijkerwold niet bespaard, want de doelman speelde een paar minuten later De Tukkers aanvaller Kjell Huisman zomaar in de voeten. Hij wist zijn fout niet te herstellen, want Huisman schoot de bal tegen de touwen: 6-0.

Toen de wedstrijd 70 minuten onderweg was maakte Huisman zijn derde van de middag en bracht zo de stand op 7-0. Joep Egberink was ditmaal de aangever.

In het restant van de wedstrijd kreeg De Tukkers nog diverse mogelijkheden om de score nog verder uit te breidden, maar dat bleef Steenwijkerwold bespaard. Kars Velthof raakte net buiten het strafschopgebied de lat en Tim Haarhuis schoot van dichtbij op de doelman van de gasten.

 

Zo’n vijf minuten voor tijd kreeg Steenwijkerwold de eerste en enige kans om ook op scorebord te komen. Het doelpunt viel echter niet, want doelman Rens Davina redde knap oog in oog met een speler van Steenwijkerwold.

 

Aanstaande zondag gaat De Tukkers op bezoek bij VENO in Vollenhove. De wedstrijd in het noordwesten van Overijssel start om 14:00 uur.

 

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 14 oktober

17:00 De Tukkers 2 – ASC’62 3

12:30 Wilhelminaschool 2 – De Tukkers 3

Zondag 15 oktober

14:00 VENO 1 – De Tukkers 1

11:15 Reutum 3 – De Tukkers 3

11:00 De Tukkers 4 – UD W. 7

10:30 Reutum 4 – De Tukkers 5

10:00 AVC Heracles 45+1 – De Tukkers 45+1

13:00 De Tukkers VR1 – UDI’19/CSU VR1

11:00 De Tukkers VR2 – SC Westervoort VR1

13:00 De Tukkers VR3 – DTC’07 VR1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer