DOS’37 verliest van sterk spelend FC Winterswijk

WINTERSWIJK – DOS’37 mocht haar seizoensouverture openen tegen FC Winterswijk en deze wedstrijd ging met 1-0 verloren tegen een sterk spelende tegenstander. Het was een ongebruikelijk tijdstip voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman, wat in dit seizoen vaker voor zal komen in verband met de samenvoeging van de zondagclubs met de zaterdagclubs oftewel het weekendvoetbal. DOS’37 trapte pas om 18:00 uur haar eerste wedstrijd af in Gelderland.

Teams in balans In de 3e minuut diende de eerste mogelijkheid voor DOS’37 zich al aan. Een mooie aanval over rechts, Senna Silva van der Veen werd aangespeeld en zijn voorzet werd ingekopt door Ronald te Morsche, maar de bal werd goed gepakt door de keeper van de Winterswijkers. DOS’37 kwam zo goed uit de startblokken, waarbij in de beginfase beide teams aan elkaar waren gewaagd en echte kansen kwamen er vooralsnog niet. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af of er werden lange ballen gespeeld door beide teams, die behoorlijk in balans waren. In minuut 13 was er voor het eerst een grote kans voor de thuisploeg. Een foute terugspeelbal vanuit het middenveld van DOS’37 richting haar verdediging, werd onderschept en de bal werd langs doelman Patrick Nitert geschoten, gelukkig stond Job Derksen op de juiste plek en wist de bal op de doellijn te keren. Het spel bleef over en weer gaan en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Weinig echte kansen DOS’37 kreeg in minuut 28 pas weer een kans. Een mooie actie van Koen Nijkamp op rechts, waarbij de bal werd voorgezet, deze voorzet werd in eerste instantie ingeschoten en geblokt. Uiteindelijk kwam de bal bij Glenn Jansen terecht, zijn schot belandde echter net langs het doel. De stand met een half uur spelen was met 0-0 nog steeds gelijk in Winterswijk, daar beide teams weinig échte kansen kregen. In het laatste kwartier van de eerste helft drong FC Winterswijk meer aan en dit leverde nog twee kansen op voor rust. De eerste kans werd niet goed ingeschoten en belandde in de handen van Patrick Nitert. Vervolgens, vlak voor rust nog een kans voor FC Winterswijk. Een lobje van hun spits ging ruim over het doel en zo gingen de teams rusten met 0-0 tussenstand. Een leuke eerst helft met gelijkwaardige teams.

Verdiende winnaar

FC Winterswijk kwam goed uit de kleedkamer en was op zoek naar de 1-0. Maar DOS’37 heeft met Patrick Nitert een betrouwbare sluitpost in het doel staan en die laat zich niet makkelijk passeren. Twee goede mogelijkheden van de thuisclub werden dan ook bekwaam gered door de DOS’37-keeper. DOS’37 werd echter steeds meer onder druk gezet en kwam niet meer tot een echte aanval. FC Winterswijk had de wedstrijd in de tweede helft volledig onder controle en het was wachten op een doelpunt voor de thuisploeg. Een paar goede mogelijkheden werden telkens gekeerd, maar in minuut 80 was het dan wel raak. Een wel of niet buitenspel momentje, maar de vlag van de neutrale assistent-scheidsrechter bleef omlaag. De spits van FC Winterswijk stond randje buitenspel en werd weggestuurd. Vervolgens passeerde hij Patrick Nitert, die net iets te ver uit zijn doel stond, met een lob. En zo maakte FC Winterswijk de verder verdiende 1-0. DOS’37 probeerde het tij nog wel te keren met een paar wissels, maar echt dreigend was het niet, behalve een vrije trap wat net over het doel ging. Na enkele minuten extra speeltijd, floot de uitstekend leidende scheidsrechter Stan Endeman uit Luttenberg voor het einde van de wedstrijd. En zo verloor DOS’37 haar eerste competitieduel in de vernieuwde 1e klasse H en kan het zich opnieuw twee weken lang voorbereiden op de eerstvolgende

wedstrijd, thuis tegen SV Dalfsen, die gespeeld zal worden op 14 oktober a.s. om 14:30 uur op sportpark Het Midden te Vriezenveen.

Wedstrijdstatistieken

 

Wedstrijd: FC Winterswijk – DOS’37 1-0 (0-0)

 

Doelpunt: (81’) 1-0 Kay Klein Tank (FC Winterswijk)

 

Scheidsrechters: Stan Endeman uit Luttenberg, Lars de Geest uit Duiven, John Dijkman uit Zelhem

 

Gele kaarten: Giovanni Malawau (FC Winterswijk), Mark van Pijkeren, Melvin Kemp (DOS’37)

 

Rode kaart: geen

 

Aantal toeschouwers: 250

 

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Job Derksen, Glenn Jansen (84’ Mario Francismouth), Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche ©, Mark van Pijkeren, Martijn Olde Olthof (84’ Wout Kikkert), Koen Nijkamp (65’ Hidde Boers), Sander Thomas, Shakki Mohamed (84’ Twan Schoonewille)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer