DVGT beker: 8 teams voor kwartfinales bekend

Naast de reguliere competitie wordt er ook dit seizoen weer een bekertoernooi bij de DVGT gehouden. Aangezien de vereniging 11 teams telt, werd er tijdens de algemene ledenvergadering geloot welke 6 teams een voorronde zouden spelen om zo aan het gewenste aantal van 8 teams voor de kwartfinales te komen. De andere 5 teams werden vrijgeloot en waren daarmee direct geplaatst voor de kwartfinales: Dartclub Groot’n, De Mors, MarCant Darts 1, MarCant Darts 3 en Morshuis.

De eerste 2 teams die aan elkaar werden gekoppeld voor een voorronde waren Dartclub Groot’n 2 en Bays 1, de nummers 9 en 10 van de competitie. Op papier zou dit dan ook een spannende wedstrijd moeten worden. Maar goed, darten wordt niet gespeeld op papier maar op een dartbord. Thuisteam Dartclub Groot’n 2 begon goed aan de partij door de eerste 2 singlepartijen te pakken. Maar Bays 1 antwoordde goed en trok de stand na 4 singles weer gelijk, 2-2. Vervolgens pakten beide teams tijdens de koppels om en om hun punten, waardoor er na de koppels een 4-4 stand op papier stond. De bierronde moest dus de beslissing gaan brengen. Ondanks dat Bays 1 dit seizoen nog niet eerder een bierronde wist te winnen, trokken zij ditmaal toch aan het langste eind en plaatsen zij zich daarmee voor de kwartfinales.

Bierronde 
De tweede voorrondepartij werd gespeeld in Tilligte, waar hekkensluiter Koapman en koploper MarCant Darts 2 elkaar troffen. Hoewel Koapman een stroeve start van het seizoen kende tot nu toe, wisten ze deze maandagavond prima weerstand te bieden tegen de koploper uit Tubbergen. Net als de voorrondepartij in Weerselo, stond het ook hier na 4 singlepartijen en 4 koppelpartijen 4-4 en moest de bierronde uitsluitsel brengen. Door onbekende reden werd deze bierronde afgewerkt in een ondertal door MarCant Darts 2 (zij speelden de bierronde met 3 spelers ipv 4). Koapman baalde dan ook flink toen de bierronde, ondanks een meerderheid aan beurten, de kant op viel van de gasten uit Tubbergen. “Ongelooflijk”, aldus captain Gijs Groeneveld van Koapman na afloop van de verloren partij. Aan de kant van MarCant 2 was het vooral Randy Klomp die deze avond goed in vorm bleek. Met zijn 180’er, 104-finish en 15-darter had hij een belangrijk aandeel in de 4-5 overwinning.

Driemaal triple 20
In Geesteren, waar de laatste voorrondepartij werd gespeeld, was het een stukje minder spannend. Royaldarts 4 nam het thuis op tegen De Kroeg. Na de singlepartijen stond er nog een gelijke stand op papier, maar door 3 koppelpartijen op rij te pakken, verzekerde Royaldarts 4 zich al vroegtijdig in de partij van de kwartfinale. Wel wist Ruben Bekhuis aan de kant van De Kroeg zich nog in de statistieken te gooien met zijn eerste 180’er van het seizoen. Wie zich ook in de statistieken wist te gooien was Gijs Mekenkamp (Royaldarts 4). Helaas voor Gijs waren dit alleen niet statistieken om trots op te zijn. Door 2 beurten van onder de 10 te noteren had hij het grootste aandeel in de boetepot van Royaldarts 4 van deze maandagavond.

Nu de voorrondes zijn gespeeld, zullen de 8 overgebleven teams binnenkort weer in de koker gaan voor de aanstaande kwartfinales. Deze zullen gespeeld worden op maandag 18 december. Volgende week gaan we bij de DVGT weer verder met de 4e speelronde van de competitie.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer