DVGT Speelronde 4: Nieuwe top 3 en 3 nieuwe hekkensluiters

Na een weekje bekerdarts waarin meer dan de helft van de teams een weekje rust had, gingen we afgelopen maandag weer verder met de 4e speelronde van de DVGT-competitie. Koploper MarCant Darts 2 kon zich na een zeer moeizame bekervoorronde vorige week tegen Koapman (4-5 winst), revancheren op bezoek bij De Mors in Ootmarsum.

De Mors, die goed van start zijn gegaan deze competitie met een 5e plek, leek tot na de 1e koppel er goed op te staan deze avond. Op dat moment stond er nog een stand van 2-3 in het voordeel van de bezoekers op het scoreformulier. Helaas voor de Ootmarsummers besloot MarCant Darts 2 vanaf de 2e koppel het gaspedaal in te trappen en liepen ze alsnog uit naar 2-7 einduitslag. Hoge finishes waren er nog voor Randy Klomp (100) en Mike Lansink (109). Aan de kant van De Mors wou Teun Snoeijink zichzelf zo graag terugzien in de statistieken, dat hij besloot te vermelden dat hij 0x 180 had gegooid. Teun, gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.

De kroeg blijft 6e
Naaste achtervolger van MarCant Darts 2, Dartclub Groot’n, stond deze speelronde voor de lastige wedstrijd tegen De Kroeg. De Kroeg had tot nu toe zijn eerste twee competitiewedstrijden met 6-3 gewonnen en was op zoek naar revanche na de bekeruitschakeling vorige week bij Royaldarts 4. Hier was alleen nog weinig van te zien in de singlepartijen. Dartclub Groot’n stond al snel op een comfortabele 4-0 voorsprong. Na de singles begon het grote wisselen aan de kant van de thuisploeg en dat kwam het spel niet ten goede. Mede hierdoor wist De Kroeg in het restant van de wedstrijd nog 2 koppelpartijen en, nog veel belangrijker, de bierronde te winnen middels een keurige 72-finish van Ruben Bekhuis. Ondanks dit verlies blijft De Kroeg wel zijn 6e plek behouden op de ranglijst. Dartclub Groot’n ziet zijn gat tot koploper MarCant Darts 2 groeien tot 5 punten. Bovendien zullen de Weerseloërs het de komende weken zonder sterspeler Wouter Ophuis moeten doen. Hij heeft besloten een exotisch trainingskamp te beleggen in Vietnam.

Klein lichtpuntje
De top drie van ranglijst wordt na deze speelronde gecomplementeerd door Morshuis uit Albergen. Zij traden aan tegen MarCant Darts 1 en stuurden de gasten uit Tubbergen met een 8-1 nederlaag terug naar huis. Door deze nederlaag dalen zij af naar een gedeelde laatste plek op de ranglijst. Chiel Koopman was aan de kant van MarCant Darts 1 met een 180’er en een gewonnen singlepartij nog verantwoordelijk voor het enige lichtpuntje. Aan de kant van Morshuis mocht Tim Ambergen nog een 100-finish bijschrijven voor de statistieken. Zoals gezegd springt Morshuis dus met deze 8 punten over Royaldarts 4 heen en is het de nieuwe nummer 3 van de ranglijst. Royaldarts 4 kwam overigens deze week niet in actie. Zij mogen volgende week weer aantreden, waarbij vooral Gijs Mekenkamp gebrand zal zijn om zich te revancheren. Hij staat na 4 singlepartijen dit seizoen nog altijd op 0%.

Eerste 180’er
Twee teams die voor deze speelronde ook nog opzoek waren naar hun eerste winstpartij van deze competitie waren Bays 1 en Dartclub Groot’n 2. Net als vorige week in de bekervoorronde, troffen beide teams elkaar, ditmaal in Reutum. Vorige week in Weerselo was het Bays 1 dat via het winnen van de bierronde met 4-5 aan het langste eind trok. Helaas voor de mannen van Dartclub Groot’n 2 was het deze week niet anders: Bays 1 won met 6-3. Wel wist Jordy Snijders (Dartclub Groot’n 2) nog zijn eerste 180’er bij te schrijven van deze competitie. Bays 1 klimt door deze zege naar de 8e plek op de ranglijst. Dartclub Groot’n 2 is, net als MarCant Darts 1, één van de drie nieuwe hekkensluiters van de competitie. Zij namen deze laatste plek over van de mannen uit Tilligte, Koapman. In de laatste wedstrijd van deze speelronde gingen zij op bezoek bij MarCant Darts 3, dat 7 punten pakte uit de eerste drie speelrondes.
Koapman kent een veel moeizamere start van de competitie. Met maar 3 punten uit de eerste 2 wedstrijden stonden zij voorafgaand aan deze speelronde eenzaam op de laatste plek. Dat het tij moest gaan keren voor de mannen uit Tilligte was dus wel duidelijk.

Even leek het erop dat het ook deze avond weer moeilijk zou worden. Bjorn Stopel zette na de eerste singlepartij een 1-0 voorsprong op papier voor MarCant Darts 3. Maar door gewonnen singles van Luuk Oortmann en de gebroeders Visschedijk draaide Koapman de wedstrijd om in zijn voordeel. Uiteindelijk liep Koapman in de koppels en de bierronde zelfs uit naar een ruime 2-7 overwinning en geven zij de rode lantaarn over aan het drietal nieuwe hekkensluiters van de competitie: MarCant Darts 1, Dartclub Groot’n 2 en MarCant Darts 3.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer