DVGT Speelronde 5: Dartclub Groot’n 2 pakt eerste overwinning

Deze week een iets korter persbericht vanuit de DVGT. Na 5 speelrondes vond de organisatie het wel tijd voor een weekje vrij. Wel was er deze week de gelegenheid om nog niet gespeelde wedstrijden in te halen. Zoals vorige week gemeld werden de wedstrijden Dartclub Groot’n 2 – Royaldarts 4 en Morshuis – MarCant Darts 2 uitgesteld. Eerstgenoemde werd deze week ingehaald.

Dat het voor Dartclub Groot’n 2 wel tijd werd voor een overwinning, was na één blik op de ranglijst wel duidelijk. Na 9 punten uit 4 wedstrijden stond het team namelijk alleen onderaan. Tegenstander Royaldarts 4 stond met 17 punten uit 3 wedstrijden op de 6e plek. Met een ruime overwinning zouden zij weer de aansluiting kunnen vinden met de top 4, wat natuurlijk belangrijk is voor de kampioenschapsplay-offs gespeeld aan het eind van het seizoen. Beide teams konden de punten dus hard gebruiken.

Gelijke stand na de singles
Dat het een spannende partij zou gaan worden bleek al snel. Via gewonnen singlepartijen van Jordy Snijders & Sjoerd Geerdink (Dartclub Groot’n 2) en Marijn Klaas & Mark Rouwenhorst (Royaldarts 4) wisten beide teams 2 punten te pakken. Voor Jordy Snijders betekent dit dat hij nog steeds op een 100% singlepercentage staat na 6 gespeelde singles dit seizoen, wat hem de koploper maakt van het singlepercentageklassement (als u nog op zoek was naar een woord voor Scrabble, geen dank). Dit wist hij uitgerekend vast te houden tegen Kevin Rekers (Royaldarts 4), die tot voor deze avond nog ongeslagen was.

Bierronde brengt beslissing
Ook tijdens de koppels wisten beide teams niet van wijken. Aan de kant van Dartclub Groot’n 2 was dit vooral de verdienste van het koppel Jordy Snijders/Ton Oude Booijink. Zij wisten beide koppels te pakken. Helaas voor het koppel Indy Assen/Sjoerd Geerdink moesten zij beide koppelpartijen aan Royaldarts 4 laten, wat betekende dat er een 4-4 tussenstand op papier stond. De bierronde moest dus beslissing gaan brengen. Voor Royaldarts 4 geen ongewenst onderdeel, aangezien zij alle 4 gespeelde bierrondes tot nu toe wisten te winnen dit seizoen. Helaas voor hen kwam hier vanavond een einde aan. Dartclub Groot’n 2 wist de dubbel als eerste te vinden en pakte zo dus zijn eerste overwinning van het seizoen.

Van de laatste plek af
Door de overwinning van Dartclub Groot’n 2 maken zij een sprongetje op de ranglijst. Zowel Koapman, MarCant Darts 1 als Bays 1 wordt achterhaalt, waardoor zij nu op de 8e plek staan in de DVGT competitie. Royaldarts 4 vallen na vanavond net buiten de top 4, op de 5e plek, met 1 punt achterstand op nummer 4 De Kroeg.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer