DVGT Speelronde 5: Tijdelijk nieuwe koploper

Afgelopen maandagavond stond de 5e speelronde van de DVGT op de agenda. Van de 5 geplande wedstrijden, werden helaas 2 wedstrijden uitgesteld: Dartclub Groot’n 2 – Royaldarts 4 en Morshuis – MarCant Darts 2. Beide wedstrijden zullen ergens in de komende weken worden ingehaald. Verder was De Mors uit Ootmarsum deze speelronde vrij.

Aansluiting bij de top 4
Dan snel door naar de 3 wedstrijden die wel werden gespeeld, te beginnen in Tubbergen. De nummer 6 van de ranglijst, De Kroeg, nam het op tegen de nummer 8, Bays 1, uit Reutum. Aangezien de nummers 4 en 5 van de ranglijst deze week niet in actie kwamen, de uitgelezen mogelijkheid voor beide teams om wellicht weer aansluiting te vinden bij de top 4. Deze plekken geven namelijk aan het eind van het seizoen het recht om mee te doen aan de play-offs voor het kampioenschap. Met een gat van 3 punten, lag deze kans vooral voor De Kroeg voor het grijpen. Deze kans werd dan ook met beide handen aangegrepen. Het 4-tal uit Tubbergen stelde snel orde op zaken en stond na 4 singles en 2 koppels op een 6-0 voorsprong. Uiteindelijk mocht Bays 1 nog een koppel en de bierronde pakken, waardoor de einstand van 7-2 werd genoteerd. 180’ers waren er deze avond nog voor Rene Snijders (De Kroeg) en Frank Lenferink (Bays 1). Zoals gezegd pakt De Kroeg met 22 punten de 4e plek na speelronde 5. Bays 1 blijft op de 8e plek staan, al moeten zij deze nu delen met 2 andere teams die deze avond nog in actie kwamen.

Een fantastische beslissende leg
1 van deze teams komt uit Tilligte, namelijk Koapman. Zij moesten het deze avond opnemen tegen het nog ongeslagen Dartclub Groot’n. Het leek, vooral aan het begin van de avond, een wedstrijd te worden met veel gemiste dubbels aan beide kanten. Een enkeling aan de kant van Groot’n wist het zelfs bijna te presteren om een pijl op de dubbel 16 onder het bord door te gooien… Maar zoals wel vaker dit seizoen voor Koapman, viel het “dubbeltje” ook deze avond toch vooral de kant op van de gasten uit Weerselo. Middels 4 singles en 1 koppel liep Dartclub Groot’n snel uit naar een 0-5 voorsprong. In de 2e koppel leek het dan eindelijk de kant op te gaan van Koapman. Na 4 legs stond het 2-2 en het koppel Michael Visschedijk/Sam Tebbe (Koapman) gooide een meer dan uitstekende laatste leg. Na 12 pijlen stonden zij op 76 in een leg die zij waren begonnen (met de darts mee dus). Bij de meeste wedstrijden binnen de DVGT mag je er dan wel vanuit gaan dat je terug aan de oche mag verschijnen. Helaas voor Koapman was dit buiten het koppel Bart Flinkers/Tom Reinders (Dartclub Groot’n) gerekend. Na scores van 121, 140 en 140, besliste Bart Flinkers met een 100-finish via S20-tops-tops en een 12-darter ook het 6e koppel in het voordeel van Dartclub Groot’n. Nadat ook het 3e koppel in het voordeel van Dartclub Groot’n uitpakte, wist Koapman in de laatste koppel en de bierronde de eer nog te redden: 2-7. Door deze overwinning klimt Dartclub Groot’n, in ieder geval tijdelijk, naar de 1e plek op de ranglijst. Koapman zakt een plekje en vindt zichzelf terug op een gedeelde 8e plek.

Derby bij MarCant
De laatste gespeelde wedstrijd van deze avond was een heuse derby in Tubbergen. Bij MarCant namen de op dat moment gedeelde nummers laatst van de competitie, MarCant Darts 1 en MarCant Darts 3, het tegen elkaar op. Vooral voor MarCant Darts 3 zat de druk er flink op. Zij hadden namelijk nog niet gewonnen dit seizoen en waren erop gebrand dat uitgerekend deze maandagavond te bewerkstelligen tegen één van hun plaatselijke rivalen. Dat er in zo’n derby vaak rare dingen gebeuren bleek wel uit de eerste single. Mart Kempers (MarCant Darts 3) won namelijk voor het eerst deze competitie zijn single. Al werd er door plaatselijke bronnen wel bij verteld dat hij nog ongeslagen was tegen zijn opponent Leon Oude Rengerink. Het raken van de beslissende dubbel zal ongetwijfeld tot in verre omstreken te horen zijn geweest.

Ondanks dat Douwe Hermes (MarCant Darts 1) nog gelijk wist te maken, waren het Bjorn Stopel (die deze avond 2 180’ers in 1 partij noteerde) en Kay ter Haar die MarCant Darts 3 op een 1-3 voorsprong brachten. Hoe de koppels daarna zijn verlopen was een dag na de wedstrijd nog enige onduidelijkheid over. Beide teams hadden namelijk verschillende uitslagen in de koppels doorgegeven. Captain van MarCant Darts 3, Bjorn Stopel, had naar eigen zeggen geen “actieve herinnering” meer aan deze avond en was genoodzaakt de andere aanwezigen te raadplegen. Na enige communicatie heen en weer, bleek het volgende te zijn gebeurd. Nadat MarCant Darts 1 via het koppel Carlo Stroot/Chiel Koopman op 2-3 was gekomen, hadden Kay ter Haar en Ryan Vetketel met 2 gewonnen koppels de overwinning voor MarCant Darts 3 veilig gesteld: 2-5. Het laatste koppel werd binnengehaald aan de kant van MarCant Darts 1 door Douwe Hermes en Leon Oude Rengerink: 3-5. De gratis koude versnapering ging deze avond naar MarCant Darts 3, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-6. Ondanks het verlies klimt MarCant Darts 1 wel een plekje en is het nu met 12 punten gedeeld 8e, samen met Bays 1 en Koapman. MarCant Darts 3 is geklommen richting de middenmoot en staat nu 7e met 15 punten.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer