Een nipt verlies voor promovendus Blauw Zwart

Op zaterdag 30 september stond de eerste returnwedstrijd op het programma. HKC uit Hengelo, die de eerste plek bezet, kwam op bezoek in Wierden. In de heenwedstrijd stond er na 60 minuten een 13-10 op het scorebord. Een close call, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Om 15:30 floot de goed leidende Arbiter S. van der Lee in.
De eerste aanvallen van Blauw Zwart leverden geen doelpunt op. HKC daarentegen was direct twee keer trefzeker. Middels een strafworp en een schot van Lisa Borger stond het na 5 minuten spelen weer gelijk. Beide teams wisten daarna nog een keer het gele mandje te vinden, maar daarna was het 8 minuten stil. HKC wist als eerste te scoren en liep daarna met 4 doelpunten op rij uit naar een comfortabele voorsprong (3-7). Via 5-8 en 7-9 gingen beide ploegen aan de ranja met 8-10. Het was duidelijk dat Blauw Zwart niet opgaf en dat HKC het niet makkelijk had met de ploeg die vorig seizoen nog uitkwam in de 3e klasse.
Gelijk spel
Een minimale voorsprong voor de uitploeg uit Hengelo, maar de strijd was nog zeker niet gestreden. HKC weet na rust als eerste het gele mandje te vinden, maar had daarvoor 7 minuten nodig. Blauw Zwart antwoordde direct, wat eigenlijk het gehele spelbeeld van de tweede helft zo bleef. Na 55 minuten stond er voor het eerste sinds de 3-3 weer een gelijkspel op het scorebord (15-15). De spanning was om te snijden in de laatste 5 minuten. HKC scoort, Blauw Zwart antwoordt. Helaas voor de ploeg van Edgar Korf weet HKC het af te maken middels een doorloopbal. Enkele, mogelijk ietwat geforceerde, kansen van Blauw Zwart mochten niet meer baten. Een teleurstellende nederlaag waar puntenverdeling verdiend was. De ploeg kan terugkijken op een goede wedstrijd, maar helaas koopt het daar geen punt(en) voor natuurlijk.
Volgende week staat Achilles op het programma. De ploeg uit Almelo staat met 0 punten onderaan. De vorige wedstrijd is geëindigd in het voordeel van de blauwhemden. Dit betekent dat bij winst handhaving in de 2e klasse een feit is. Er wordt afgegooid om 15:30 op het Sportcomplex Ossekoppelerhoek in Almelo.