Eerste nederlaag Apollo 8

Na twee overwinningen leidde Apollo 8 dames 1 op zaterdag 21 oktober de eerste nederlaag van het volleybalseizoen. In Utrecht werd in vier sets (3-1) verloren van VV Utrecht.

Na een goede overwinning op Sliedrecht Sport wist Apollo 8 de goede lijn niet voort te zetten. In de eerste uitwedstrijd van het seizoen ging het team van Thijs en Bart Oosting in vier sets onderuit tegen VV Utrecht (25-20, 16-25, 25-21 en 25-11). Apollo 8 liet bij vlagen goed volleybal zien, maar de foutenlast was te hoog om het de tegenstander echt lastig te maken.

Geen punten mee naar Borne
‘In de eerste set kwamen we vroeg op voorsprong, onze pass liep goed maar kwamen er aanvallend niet doorheen’, licht speelster Noa Krikhaar na de wedstrijd toe. ‘In set 2 voerden we onze taken beter uit en scoorden we meer ballen hierdoor wonnen we deze set. Helaas konden we dit niet doortrekken de opvolgende sets. We nemen helaas dus geen punten mee terug naar Borne’.

Bij vlagen redelijk niveau
Thijs Oosting legde zich bij de nederlaag neer. ‘Een terechte overwinning van Utrecht. In de 1e set waren we passend matig en maakten we te veel aanvalsfouten. In de 2e set liep het een stuk beter. We serveerden goed en maakten onze kansen aan het net af. De 3e set ging het tot aan de 17 gelijk op, daarna vervielen we in de fouten van de 1e set en ging die set helaas naar het sterk verdedigende Utrecht. De start van de 4e set was ronduit slecht, na 10-1 achter begon het iets te lopen, de achterstand was echter te groot om ook nog maar enigszins een gooi te doen naar setwinst. Bij vlagen hebben we een redelijk niveau neergezet, dit werd helaas afgewisseld door fases met teveel eigen fouten.

Volgende wedstrijd
Op woensdag 25 oktober speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Zwolle. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer