EHV doet bijna alles goed bij Amersfoort; behalve drie punten pakken

Voor de derde achtereenvolgende keer zonder punten het veld af lopen, maar ditmaal toch tevreden zijn over de kwaliteit van het spel en de inzet, en zelfs het woord ‘trots’ in de mond nemen: het overkwam Richard van Wezenbeek, trainer-coach van de EHV-hockeymannen, zondagmiddag na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd bij Amersfoort.

‘We zijn strijdend ten onder gegaan en hebben eervol verloren. Dat zijn twee enorme cliché’s, ik weet het, maar in dit geval zo waar als maar zijn kan. Er is goed gehockeyd, optimaal gewerkt en niet verzaakt. Zo wil je als coach dat je mannen een wedstrijd spelen. Als je dan vlak voor tijd met 3-1 achterkomt terwijl de 2-2 zoals dat heet in de lucht hing, dan is de wedstrijd gespeeld, maar ze hebben het niet cadeau gekregen en moesten eerlijk toegeven dat een gelijkspel niet gestolen was geweest. Het ging helemaal gelijk op, alleen het resultaat was niet in ons voordeel.’

De voldoening na afloop won het van de teleurstelling over de nederlaag en gaf goede hoop op een ommekeer naar de eerste overwinning, die met dit niveau namelijk niet lang meer kan uitblijven. Keeper Joris Faes hield met een wonderbaarlijke wereldsafe een zeker lijkend doelpunt tegen, Stijn Adolfsen tekende uit een strafbal voor de onberispelijke 2-1, Maurits Brands verdiende een eervolle vermelding vanwege zijn meer dan verdienstelijke debuut en Tim Smole werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Tim Smole

Damsté Man of the match: Tim Smole
Foto: archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer