EHV ziet groen en geel met een zwart randje (2-5 verlies tegen Apeliotes)

Na drie nederlagen en een gelijkspel hadden de hockeymannen van EHV zich voorgenomen om tegen het Nijmeegse Apeliotes de eerste overwinning van dit seizoen te behalen.

Aanvankelijk leek alles volgens plan te verlopen, zeker nadat Gijs Sanders een soepele combinatie met een keiharde knal doeltreffend afrondde. Daarna bleef de thuisploeg een veldoverwicht behouden, maar de messcherpe counters van de directe concurrent op de ranglijst, met de hoge bal als onderscheidend wapen, hadden EHV moeten waarschuwen dat er zwaar weer op komst was, wat goed duidelijk werd toen er een ontnuchterende 1-3 op het scorebord kwam te staan.

Pim Bonder scoorde de 2-3 en op dat moment gloorde er weer hoop aan de horizon, maar dat was van korte duur. EHV kwam op het veld in een minderheid vanwege een groene en een gele kaart voor de coach en zijn assistent, waardoor er ook twee spelers af moesten en de dreigende nederlaag een zwart randje kreeg. Toen de keeper voor een veldspeler werd opgeofferd, ging het ook in de communicatie definitief helemaal mis en kon Apeliotes twee keer kinderlijk eenvoudig profiteren: eindstand 2-5, het teleurstellende einde van een beschamende vertoning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer