FC Trias in tweede helft ruim voorbij DTC’07.

Opstelling DTC’07: Jordi Visschedijk; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Roel Potijk); Jelco Nijhuis (Lars Arens), Mark Hesselink, Wout Groeneveld ; Nick Huusken (David Westerhof), Sam Tebbe en Niels Wessels (Wessel Weusthof).

TILLIGTE – Op Sportpark Tilligte ontving DTC FC Trias uit Winterswijk. DTC ging vorige week hard onderuit op bezoek bij SC Overwetering, terwijl FC Trias een spectaculaire 5-4 overwinning tegen Delden boekte. Op de ranglijst stonden de bezoekers één punt boven DTC, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

In de eerste helft was er zeker sprake van een gelijk opgaande strijd. De teams gaven elkaar in het begin weinig ruimte. De eerste echte dreiging  kwam van de bezoekers na een scherpe voorzet, maar die werd door iedereen gemist. De volgende kans voor FC Trias trof wel doel. Na een vermeende handsbal, krulde een speler de bal prachtig in de verre bovenhoek, 0-1. Kort daarna moest Jelco Nijhuis zich al snel met een blessure laten vervangen. Lars Arens kwam voor hem in het veld.

Na een halfuur beet DTC voor het eerst van zich af en dat bleek de start van een reeks mogelijkheden in korte tijd. Een schot van Wout Groeneveld na een combinatie met Sam Tebbe werd artistiek door een verdediger geblokt. De volgende kans was voor aanvaller Nick Huusken. Hij kon vrij uithalen, maar net voordat hij wou schieten stuitte de bal op waardoor zijn schot naast ging. Kort daarna verdween een schot van Niels Wessels via een verdediger net naast het doel.

Vlak voor rust viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Tebbe probeerde het eens met een schot van afstand en de doelman van Trias schatte de bal niet goed in en dook over de bal heen, 1-1. Met een terechte tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op. Daar kwamen de bezoekers een stuk beter uit dan DTC. Al vroeg in de tweede helft kregen de bezoekers een hoekschop die bij de tweede paal werd binnen gekopt, 1-2.

De bezoekers wilden hun voorsprong vergroten en kregen daarvoor ook kansen. Visschedijk redde knap op een schot van binnen de zestien, maar kon de volgende tegentreffer niet voorkomen toen een speler van FC Trias vanaf ongeveer 20 meter hard uithaalde, 1-3.

DTC kreeg direct de kans om de achterstand weer te verkleinen. Huusken kreeg opeens de bal voor zijn voeten en probeerde om de bal over de keeper van Trias heen te stiften, maar de lange doelman kon de bal vangen.

DTC had nog steeds geloof in een goede afloop en met twee verse krachten binnen de lijnen hoopte de ploeg van Paul Ottenhof in het laatste kwartier de aansluitingstreffer te maken. De kansen kwamen echter eerst aan de andere kant. Visschedijk bracht eerst uitstekend redding op een hard schot van binnen de zestien, maar later was hij kansloos toen een speler van Trias een voorzet uitstekend tegendraads binnen kopte, 1-4.

DTC bleef redelijk aanvallend staan en hoopte voor de supporters nog een doelpunt te maken, maar achterin was veel ruimte voor Trias om ook nog een vijfde goal te maken. Dat gebeurde vijf minuten voor tijd dan ook toen een counter uitstekend werd uitgespeeld door de ploeg uit Winterswijk. Daarna kreeg DTC nog diverse mogelijkheden om wat terug te doen, maar de bal wou er niet in.

Uiteindelijk een ruime nederlaag voor DTC tegen FC Trias. Op basis van de eerste helft had er echter zeker meer ingezeten voor DTC. Rik Groeneveld was de ‘Man of the Match’. Volgende week staat er geen wedstrijd voor DTC op het programma. De week erop speelt het op Sportpark De Kottenbrei een wedstrijd tegen Reutum. De aftrap is om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer