(Foto)verslag: NEO wint door sterke teamprestatie met 2-1 bij SVZW

Het blijft altijd afwachten hoe de krachtsverhoudingen in een nieuwe klasse met veel onbekende tegenstanders zullen zijn. Na twee overwinningen en een gelijkspel was de wedstrijd tegen SVZW wellicht een mooi meetmoment. De zwart-witte slaagde voor het examen, want SVZW werd in eigen huis met 2-1 verslagen en over de gehele wedstrijd was dat eigenlijk ook wel verdiend te noemen.

Al na een minuut had NEO een voorsprong kunnen nemen Jasper Scholten vuurde een lastig schot af dat doelman Julian Bakker net kon stoppen. Ook op de rebound van Stef Rompelaar had hij een antwoord en de derde poging, van Kevin van den Brug, leverde helaas een afzwaaier op.

Na schoten van Frank Smit aan de ene en Wessel Bom aan de andere kant meende NEO na ruim tien minuten recht te hebben op een strafschop. Jasper Scholten kreeg een forse duw, maar de arbiter van dienst wimpelde de protesten weg.

Na ruim een kwartier had Stef Rompelaar bijna het doelpunt van de maand op zijn schoen. Een voorzet van Wessel Bom werd in de rebound door hem “vol op de pantoffel” genomen vanaf een meter of 20, maar de bal zeilde naast.

Nadat Wessel Bom een vrije trap overschoot deed zich aan de overkant een tamelijk kolderieke situatie voor. Frank Smit leek door te breken, belandde in een struikelpartij die geruime tijd aanhield, waardoor Bas Spenkelink nog redding kon brengen.

Vijf minuten voor rust ontsnapte SVZW. Een totaal mislukte trap van Ron Spoler werd op waarde geschat door Kevin van den Brug, wiens voorzet in werd gekopt door Wessel Bom. In de daaropvolgende scrimmage raakte Rick ten Tusscher de paal en na een enorme hagelbui, waarin Leco Zeevalkink nog attent was bij een vrije trap, brak de rust derhalve aan met een dubbelblanke stand.

Vijf minuten na de thee kwam NEO op voorsprong. Een prima interceptie van Wessel Bom werd gevolgd door een net iets te harde pass op Ron Spoler. De bal werd teruggespeeld op goalie Bakker, die echter iets uitgleed en de goed storende Stef Rompelaar pikte de bal op en schoof hem in het lege doel: 0-1.

Kort daarna tartte Leco Zeevalkink het noodlot. Hij treuzelde erg lang met het in het spel brengen van de bal en de scheidsrechter besloot tot een indirecte vrije trap, die gelukkig in de muur belandde.

Na een uur viel toch de gelijkmaker. Aan de rechterkant werd niet fel genoeg op de bal verdedigd en de voorzet van Jesper Middelkamp werd door de Jasper Groothuis binnen geknikt bij de tweede paal: 1-1. Dezelfde Groothuis had vlak daarvoor Zeevalkink getest met een goed schot.

NEO had het vervolgens even lastig en SVZW was in die fase de bovenliggende partij, maar kreeg nagenoeg geen echte kansen.

In het laatste kwartier, met Max Brunninkhuis, Ephrem Arslan, Bram Rikhof en later ook Mauro Lohuis in de ploeg was de partij weer veel meer in evenwicht en NEO kreeg daarin ook een aantal goede kansen. Na een gave actie van Kevin van den Brug kreeg Bakker er nog net zijn vuisten tegenaan en even later werd Rick ten Tusscher ook bediend door de rechterspits. Rick leek vrij in te kunnen koppen, maar zijn inzet werd gekraakt. Tot slot bereikte Wessel Bom met een strakke voorzet bijna Stef Rompelaar, maar met een ultieme sliding wist Robin de Jong een goal te voorkomen.

Toch trok NEO aan het langste eind. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd Mauro Lohuis het goudhaantje door strak de 1-2 binnen te schieten, de NEO-fans in extase brengend. Na een ruim bemeten blessuretijd, waarin SVZW nog één grote kans kreeg op de gelijkmaker, waren de drie punten binnen na een boeiend en erg spannend voetbalgevecht.

Het collectief van NEO leverde een geweldige prestatie en plukte daar de drie vruchten van, een heerlijk gevoel met een weekend rust in het vooruitzicht. Donderdagavond om 20.15 oefent NEO thuis tegen Oranje Nassau, om daarna te genieten van een vrij weekend en daarna komt op zaterdag de 28e DOS’37 op visite.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer