Grasshoppers te sterk voor Jolly Jumpers

Op zaterdagavond om 18.45 uur stond er een thuiswedstrijd gepland. Dit keer wordt er gespeeld tegen Sportiff Grasshoppers. Dit team heeft alles nog gewonnen dit seizoen, dus het werd een zware pot voor de Jumpers.

Het eerste kwart gaat van start. En snel ook. Grasshoppers laat meteen zien waar het team goed in is, het schot. De uitploeg opent de wedstrijd met 2 rake driepunters. Gelukkig staat bij de thuisploeg Jade Brughuis op scherp en antwoord met een aantal goede scores. Maar Grasshoppers blijft gaan, dit resulteert in een hoge eerste kwart stand, 21-37 voorsprong voor de uitploeg.

Geen bal mis
De dames uit Katwijk blijven alle kansen benutten en er gaat geen bal mis. De Jumpers zetten niet genoeg druk in de verdediging en laten de kaas van het brood eten. Er wordt met periodes ontzettend hard gewerkt, dit uit in een score, maar de uitploeg raakt weer een driepunter en daardoor blijft het Tubbergse team achter de feiten aan lopen. De teams zoeken de kleedkamer op met een 40-61 ruststand.

In het de kleedkamer wordt duidelijk dat er een grote stap bij moet in de verdediging. Speel als een team en werk ontzettend hard.

Te veel fouten
In de tweede helft zie je dat de wil er is aan de Tubbergse kant, maar het komt er niet uit op het veld. Er worden veel fouten gefloten en hier profiteert de uitploeg van. De Katwijkse dames blijven scoren, spelen goede aanvallen en spelen als team. De roodhemden proberen in de verdediging de puntjes op de ‘i’ te zetten, maar het komt er niet goed uit. In de aanval daarintegen, blijft de thuisploeg wel scoren. Een sterk spelende Jasmijn de Ceuninck van Capelle in het vierde kwart, blijft de basket opzoeken en dit uit zich in een paar mooie scores. Helaas is het gat al gemaakt aan het begin van de wedstrijd en kunnen de Jumpers het gat niet kleiner maken. Grasshoppers loopt uit en wint van Jolly Jumpers met 68-109 eindstand.

Genoeg leerpunten uit de wedstrijd om weer vooruit te kijken. Volgend weekend, zaterdag 28 oktober, speelt Jolly Jumpers een uitwedstrijd in Haarlem. Om 17.00 uur wordt er gespeeld tegen Triple Treat.