Groot en internationaal deelnemersveld 52e editie Military Boekelo-Enschede

De week van de Military begint op donderdag 5 oktober aanstaande met een recordaantal deelnemers. Maar liefst 106 deelnemers uit vijftien verschillende landen met in totaal 117 paarden hebben zich ingeschreven. Van Australië en de Verenigde Staten tot Brazilië en Nieuw-Zeeland. Belangrijke reden is dat dit een pre-Olympisch jaar is en Military Boekelo-Enschede een wedstrijd is waarop teams zich kunnen kwalificeren voor deelname aan de Spelen in 2024 in Parijs. Zo’n 1500 medewerkers, waarvan het merendeel vrijwilligers, zetten zich in om dit sportief mogelijk te maken. Door de volle wedstrijd zal de cross-country op zaterdag 7 oktober al om 10:00 uur starten, dat is een uur eerder dan gewoonlijk.

Voor de opbouw van de Military is het ideaal weer. Daardoor verloopt dit voorspoedig. “Heel Boekelo draait komende week om topsport met daaromheen business en pleasure. Onze vrijwilligers en sponsoren zijn wij dan ook heel dankbaar,” aldus voorzitter Robert Zandstra.” Met de weersverwachting voor dit weekend rekenen we op een bijzondere nazomer-editie, waarbij het voor deelnemers en bezoekers goed toeven is in een sportieve omgeving met Twentse gastvrijheid en gezelligheid.”

Vol en gevarieerd programmaHet sportieve programma vormt de basis. Van de keuring op de woensdagmiddag, de dressuur op donderdag en vrijdag en natuurlijk de cross-country op zaterdag 7 oktober als absoluut hoogtepunt. Op zondag wordt na het afsluitende springparcours bekend wie er met de Grote Prijs van Enschede naar huis gaat, de FEI Nations Cup wint maar ook wie zich Nederlands kampioen mag noemen.

Naast het sportieve gedeelte valt er ook voldoende te beleven in het gezellige strodorp met tal van standhouders waar bezoekers kunnen shoppen en genieten van lekkernijen en het eerste bokbiertje van het jaar. Deze unieke mix van topsport, business en pleasure maakt van Military Boekelo-Enschede een totaal evenement met jaarlijks 60.000 bezoekers.

Daarnaast zijn er tijdens de week van De Military op diverse locaties, van het in totaal 13.000 m2 omvattende tentendorp, meer dan twintig vergaderingen, presentaties en congressen. Partners van de Military verwachten hier rond de vierduizend genodigden. Zo delen maar liefst acht partners hun kennis rond het thema ‘Gelukkig zijn en blijven in groene technologische topregio Twente’. Maatschappelijke thema’s als vernieuwend werkgeverschap maar ook omkijken naar behoud en beheer van de groene leefomgeving.

Foto’s: Ashley Claus

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer