Hengelo kleurt oranje tijdens hockey fandag

De Hockey Fandag, een initiatief van de KNHB en Rabobank, werd dit jaar op maar liefst 6 locaties georganiseerd. 25 oktober was HC Twente één van de locaties voor dit evenement. Meer dan 250 kinderen uit Hengelo en omstreken hebben een onvergetelijke dag beleefd met hockeyclinics, handtekeningen en foto’s met de spelers van Oranje.

Een hockeyfeest voor iedereen – want ‘iedereen doet mee’
Alle kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 konden zich van tevoren aanmelden voor de Hockey Fandag. Het evenement was niet alleen bedoeld voor kinderen die al hockeyen, maar juist ook voor niet hockeyende kinderen. Binnen afzienbare tijd was het maximale aantal inschrijvingen al bereikt. Vanuit ruim 20 verschillinde plaatsen uit de hele regio; van tot Winterswijk tot Ommen reisden kinderen en ouders af naar HC Twente om lekker te hockeyen en de spelers van Oranje te bewonderen.

Bij HC Twente is de slogan ‘iedereen doet mee’. De slogan gaat voor de Fandag helemaal op want kinderen konden kennis maken met de sport door een breed uitnodigingstraject via scholen. Dit zijn kinderen die vanuit de Hockey Foundation een extra kans krijgen om te hockeyen bij de vereniging. De Hockey Foundation, ook een initiatief van de KNHB en Rabobank, helpt kinderen in lage inkomenswijken in hun ontwikkeling. Dit doen ze door de kinderen te laten hockeyen in school- en verenigingsverband.

Hockeyen met Seve van Ass en een handtekening van Thijs van Dam
Even voor half 10 stonden de jongste deelnemers van de Fandag te trappelen om het veld op te gaan. Alle velden van HC Twente waren gevuld met kinderen die lekker konden spelen met bal en stick. Kinderen kregen tips van de Europees kampioenen uit het Nederlandse team, waaronder verdediger Lars Balk en aanvaller Tjep Hoedemaker. In de middag maakte de jongste jeugd plaats voor kinderen vanaf 12 jaar oud. Ook deze groep genoot van een sportieve middag op het hockeyveld. Naast hockeyen kon er natuurlijk op handtekeningen worden gejaagd en konden de kinderen op de foto met de Europese beker die deze zomer werd gewonnen bij het EK in München Gladbach.

Hockey Fandag – Jubileum editie
De Hockey Fandag, die mogelijk wordt gemaakt door Rabobank, is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Jeugdige Oranje-fans hebben een onvergetelijke dag met clinics, handtekeningen en foto’s met de topteams van het Nederlandse hockey. Omdat de KNHB en Rabobank dit jaar allebei 125 jaar bestaan, zijn er dit jaar maar liefst 6 fandagen door het hele land. Op 18 oktober waren Hockey Fandagen op MHC Forescate, HC IJsseloever en HOD Valkenswaard en op 25 oktober heeft het feest zich herhaald op HC Twente, HVA Assen en HC Naarden. De KNHB en Rabobank willen met de Hockey Fandag 2500 kinderen een leuke dag bezorgen en de hockeysport breder en toegankelijk maken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer