Jolly Jumpers wint in Haarlem

Zaterdag 28 oktober stond er een belangrijke wedstrijd voor Jolly Jumpers Dames op het programma. Om 17.00 uur werd er gespeeld tegen BC Triple Treat in Haarlem. Triple Treat was nog ongeslagen in de competitie en de Jumpers wilden dit doorbreken.

Het eerste kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de stand ging het gelijk op. Er werden aan beide kanten goede aanvallen gespeeld en de open man gevonden. In de verdediging moest er bij de Tubbergse dames een tandje bij. De hele week was er getraind op de verdediging en langzamerhand kwam dat naar boven. Het eerste kwart eindigde in een 19-18 achterstand voor Jolly Jumpers.

Meer aandacht voor verdedigen
Het team uit Tubbergen wist dat er beter gespeeld kkn worden en vooral in de verdediging. Het tweede kwart begon weer hetzelfde. De teams waren aan elkaar gewaagd. Triple Treat scoorde te makkelijk en de Jumpers moesten meer druk geven. Dit werd gedaan en er werd meteen geprofiteerd in de aanval. Een paar mooie fast breaks en schoten zorgden voor een voorsprong voor Jolly Jumpers. Met een stand van 30-42 zochten de teams de kleedkamers op.

Slim spel
In het derde kwart bleven de Tubbergse dames steady en slim spelen. Triple Treat hadmoeite met scoren en zocht de 1-1 aanvallen op. De Jumpers speelden mooi basketbal en wisten het gat nog groter te maken. Het laatste kwart ging in met een 41-63 voorsprong voor de roodhemden.

Controle
Het vierde kwart speelden de Jumpers de wedstrijd goed uit. Er werden lange en goede aanvallen uitgespeeld en er was controle over de wedstrijd. De communicatie werd steeds beter aan de kant van de uitploeg. Triple Treat ging voor zichzelf spelen en wisten dat de koek op is. De winst ging mee naar Tubbergen.

Jolly Jumpers won met 61-84 van Triple Treat. Een goede en belangrijke winst voor de dames. Volgende week zaterdag wordt er weer een een thuiswedstrijd gespeeld. Om 18.45 uur spelen de Tubbergse dames tegen QSTA United in Tubbergen. Be There!