Klinkende overwinning v.v. Den Ham

In Almelo op sportpark Veenelanden speelde de v.v. Den Ham een prima partij tegen P.H.

Een aantal vaste krachten, Ruiterkamp, Gecer en Bolks waren niet inzetbaar, maar de vervangers haalden allen een dikke voldoende. In vergelijking met vorig seizoen is het defensieve centrum noodgedwongen geheel veranderd. Door een zware knieblessure is Jorn Veldhuis dit seizoen niet inzetbaar. Daarnaast is door ziekte Rane Kootstra niet beschikbaar, al heeft die deze week hoopvolle berichten gekregen na zijn kuren.

Daarom vinden we dit seizoen het tanden Michiel Schurink en Joost Veurink centraal achterin , die elkaar steeds beter weten te vinden. Mart Veurink hield zich prima staande op de linksachter positie en terrier Job Kunst hield de rechterflank gesloten.

Op het middenveld met verdedigend Michel Kamphuis, en aanvallend Ruben Kelder, speelde junior Herjan Jurjens in een controlerende taak een prima wedstrijd.

Voorin speelde Den Ham met Randall van Haarst op rechts met de turbo erop, Luuk Kuiper in de spits en op links Thomas Remmink waar we de flair van voorheen weer zien opbloeien. Thomas was vanmiddag twee keer doeltreffend.

Daarbij moet gezegd dat de tegenstander van vanmiddag nou ook niet bepaald zijn beste spel op de mat legde.

Na 13 minuten was het al 0-1 door Thomas Remmink. Daarna was het kans op kans voor Den Ham, met name voor Luuk Kuiper die in de 23e minuut een vrije trap vanaf randje zestien, over de muur krulde waarbij doelman Nijenkamp kansloos was. Het was daarna aan de onachtzaamheid van Den Ham zelf te danken dat P.H. in de 27e minuut zowaar kon tegen scoren uit een hoekschop. Dat was wel zo’n beetje het enige wapenfeit dat de Hammer ploeg toe stond deze middag.

De 2e helft was Den Ham iets minder dominant aanwezig. P.H. zette aan maar werd niet echt gevaarlijk. De mooiste kansen waren wederom voor de Hammer ploeg. In de 75e minuut had dat de 1-3 tot gevolg, waarbij een inzet van Luuk Kuiper door Remmink werd binnen gewerkt. Daarmee was de strijd helemaal gestreden. Den Ham wisselde nog de complete voorhoede, kreeg nog kansen op meer, maar er werd niet meer gescoord.

Al met al een dik verdiende klinkende overwinning voor Den Ham.