Matthijs Spoolder nieuwe voorzitter DKV Zwart-Wit

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van de Deldense korfbalvereniging Zwart-Wit is Matthijs Spoolder aangesteld om de komende jaren de vereniging te gaan leiden. Daarmee volgt hij Rogier Fontijn op die na twee periodes is afgetreden en zich niet meer herkiesbaar heeft gesteld.

Matthijs was al algemeen lid van het bestuur en is sinds zijn jonge jeugd lid van de vereniging. Na jaren in het eerste team gespeeld te hebben is hij sinds dit seizoen vaste kracht van senioren 3. Zijn jongere broer Ramon heeft tijdens de ALV aangegeven om de functie van algemeen bestuurslid te willen vervullen, waarmee het bestuur weer op de gewenste sterkte is. Naast beide broers bestaat het bestuur uit Nancy Weustink (secretaris), Leonie van Otten (penningmeester) en Jorik Kamp (technisch beleid).

Tijdens de ALV heeft de nieuwe voorzitter een aantal speerpunten genoemd voor de komende periode, waaronder het verder vormgeven van de verenigingsstructuur en haar commissies. Ook het aantrekken, binden en behouden van leden, realisatie van de sportieve ambities en het uitrollen van nieuwe sponsorconcepten staan op de agenda.

Aftredend voorzitter Rogier Fontijn is sinds 2013 lid van Stuurgroep de Mors en had bij zijn aanstelling in 2017 als grootste speerpunt de realisatie van Sportpark de Mors en het opzetten van de hierbij behorende structuur voor samenwerking met de andere verenigingen, Stichting Sportief de Mors en de SBR Delden. Vanaf het voorjaar van 2020 was er bestuurlijk heel veel werk te verzetten in verband met de uitbraak van Corona. Ook heeft Zwart-Wit in 2022 haar 100 jarig jubileum gevierd met het hele jaar door veel activiteiten en de daarbij behorende Koninklijke Erepenning is overgedragen aan de nieuwe voorzitter. Rogier heeft tijdens de ALV genoemd terug te kijken op intensieve maar vooral ook hele mooie jaren als lid van de stuurgroep en als voorzitter. Hij is uitermate trots op alles wat er met elkaar bereikt is en op de samenwerking met de andere verenigingen op Sportpark de Mors. Zwart-Wit is meer dan alleen korfbal, het is een fijne en hechte vereniging met veel activiteiten en een prachtige, duurzame en toekomstbestendige multifunctionele accommodatie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer