Midweekse nederlaag Apollo 8

Na een nederlaag tegen VV Utrecht werd de eredivisie hervat op woensdag 25 oktober. In Borne speelde Apollo 8 een thuiswedstrijd een provinciaals onderonsje tegen VC Zwolle. De bezoekers wisten in vier sets (1-3) te winnen.

De bezoekers wisten bij de start van de wedstrijd direct de toon te zetten waarop Apollo 8 geen antwoord had. De thuisploeg werd onder druk gezet en Zwolle snelde naar de winst in de eerste set (16-25). In de tweede set waren de rollen omgekeerd. Het begon te lopen bij de thuisploeg en de servedruk maakte duidelijk het verschil. Dit keer was het Apollo 8 dat won in duidelijke cijfers (25-17). In de derde set had Apollo 8 het weer moeilijk met de servedruk van de bezoekers. De set werd met groot verschil gewonnen door VC Zwolle (8-25). Apollo 8 probeerde het in de vierde set nog wel, maar Zwolle wist de thuisploeg al vroeg in de set op grote achterstand te zetten. De set (19-25) en daarmee de wedstrijd werd door de bezoekers gewonnen.

Achter de feiten aan
‘We liepen achter de feiten aan waardoor we niet aan ons plan toekwamen, dit resulteerde in een 3-1 verlies! Kop op en focus op Assen zaterdag’, zegt speelster Pippa Molenaar in een korte reactie na de nederlaag.

Aanknopingspunten
‘Een terechte nederlaag’, vult trainer Thijs Oosting aan. ‘Serverend was het het in de 1e, 3e en 4e set ondermaats. Dan krijg je het tegen een sterk team als Zwolle heel lastig. We misten de ene keer zuiverheid in de passing, de andere keer in de setting en de andere keer in de aanvallende keuzes. De 2e set lag de servedruk heel hoog, dan wordt het blokkerend een stuk makkelijker. Helaas konden we het goede niveau van de 2e set niet vasthouden. Gelukkig geeft die set wel aanknopingspunten voor de komende weken’.