Moeizame winst voor Jolly Jumpers

Afgelopen zondagavond om 19:00 uur stond een uitwedstrijd op de planning tegen Zorg en Zekerheid Leiden in de nieuwe sporthal. Na de lange rit moesten de meiden even de focus vinden om scherp aan de wedstrijd te kunnen beginnen.
Vanaf het eerste kwart verliep de wedstrijd al een beetje stroef. Beide teams hadden moeite met het opzetten van de aanval en het zoeken van hun eigen ritme in het spel. Na het eerste kwart stond het dan ook nog maar 6-11 in het voordeel van de meiden uit Tubbergen.
Het tweede kwart ging eigenlijk voor beide teams precies hetzelfde als het eerste kwart. Leiden maakte veel wissels in tegenstelling tot Jolly Jumpers, die in totaal maar met 8 meiden was afgereisd naar het westen. De ruststand was dan ook 14-23.
Focus op verdediging
Tijdens de rust hadden de Tubbergse dames door wat voor een rare wedstrijd dit was maar waren vastberaden om de voorsprong in ieder geval te behouden. De wedstrijd had nou eenmaal een raar smaakje aan zich maar dit mocht de pret niet bederven. Helaas ging dit niet volgens plan want Leiden kwam na de rust direct met een 9-0 run de kleedkamer uit. Het was zaak voor de meiden uit Tubbergen om de koppen bij elkaar te steken en te focussen op het spelen als team en te focussen op de verdediging. Op deze manier kwamen de teams aan het eind van de derde kwart weer nek aan nek met een tussenstand van 36-35.
Vermoeidheid
Het laatste kwart brak aan en door de kleine rotatie van Jolly Jumpers hadden de meerderheid van de meiden al veel minuten achter elkaar gespeeld. Deze vermoeidheid zorgde voor een wedstrijd waar de focus een beetje ontbrak. Leiden zag kansen en wou graag de wedstrijd naar zich toe trekken maar uiteindelijk kwam de kwaliteit van Jolly Jumpers, ondanks de kleine rotatie toch naar voren. Anke Rikhof schoot haar vrije worpen mooi raak, Kim Jaasma kwam daar nog eens overheen met een fijne driepunter waardoor Leiden gedwongen was om in de laatste minuten veel fouten te maken voor balbezit. Onze eigen Marell Glaubitz mocht vaak haar weg vinden naar de vrijeworplijn waardoor de wedstrijd binnen was.  De eindstand kwam uit op 46-52 en de punten gingen weer mee terug naar het oosten! Het was geen mooie wedstrijd maar de winst is binnen en daar gaat het om.
Volgende week spelen de Jumpers thuis om 18:30 uur tegen de nummer 1 van de competitie, Grasshoppers. Hopelijk tot dan in de Vlaskoel.