NEO wint ook haar tweede duel, nu bij RKZVC, met 3-0

Na de mooie, maar geflatteerde overwinning tegen Sparta Enschede afgelopen weekend wist het zwart-witte keurkorps ook het tweede duel winnend af te sluiten. In Zieuwent werd RKZVC met 3-0 verslagen.

Na een mooie minuut stilte vanwege een overleden lid van de thuisclub was het eerste gevaar van de thuisclub. Een makkelijk gegeven vrije trap van de rand van het strafschopgebied werd overgeschoten.

Na vijf minuten lag een vrije trap van NEO aan de 0-1 ten grondslag. Na een aanval over meerdere schijven belandde de bal bij Kevin van der Brug die zich op de achterlijn fraai ontdeed van zijn directe tegenstander en alleen gestuit kon worden door een overtreding. De toegekende vrije trap werd door Ron Spoler op het hoofd van Jasper Scholten gelegd, die mooi raak kopte, een perfecte start.

Na de treffer ontspon zich een duel waarin RKZVC best veel balbezit had, maar op één situatie na eigenlijk nauwelijks dreigend kon worden. NEO stoorde fanatiek, was messcherp in de duels en dwong RKZVC tot veel breedte- of terugspeelballen. De kans die de thuisclub kreeg na twaalf minuten was wel een grote. De linkervoet van Sjors Stokhorst bediende de slim vrijgelopen Sieke Klein Goldewijk, die Leco Zeevalkink tot een gave reflex dwong.

NEO had de hele verdere eerste helft controle over het duel, vond meestal de vrije man en dook regelmatig op voor de goal van Rutger Tenhagen. Nadat Kevin van der Brug geblesseerd moest worden vervangen door Mauro Lohuis, viel na 25 minuten de 0-2. Een prachtige aanval over links werd besloten met een loepzuivere voorzet van Wessel Bom. Stef Rompelaar miste nipt, maar de man met “das grosse Laufpensum”, Rick ten Tusscher was attent.

Voor rust viel ook nog de 0-3, eigenlijk via hetzelfde recept. Een voorzet van links leverde een klassieke scrimmage op, die uiteindelijk vallend door Stef Rompelaar werd afgerond.

Voor rust nog drie noemenswaardige momenten. Ron Spoler reageerde attent op een fraaie pass uit het achterland en passeerde goalie Rutger Tenhagen, die wel erg ver uit zijn doel was gekomen. Helaas kon de NEO-aanvoerder de bal vervolgens niet bij een medespeler krijgen. Nadat Sjors Stokhorst na een voor hem karakteristieke actie een meter overschoot, had NEO op slag van rust op 0-4 moeten komen. Rick ten Tusscher ontfutselde een Zieuwentse verdediger de bal en kon opstomen richting de vijandelijke veste. Helaas was zijn slotpass op Stef Rompelaar te slordig en kon Tenhagen ingrijpen.

Wie een RKZVC-stormloop verwachtte na de thee kwam bedrogen uit. Ondanks twee wissels van de thuisclub was juist NEO met drie schoten gevaarlijk in het eerste kwartier. Jasper Scholten en Wessel Bom schoten rakelings over en Stef Rompelaar teisterde de lat boven Tenhagen.

In de rest van het tweede bedrijf stond NEO als een huis en gaf nagenoeg niks weg. Met Twan Weghorst, Bram Rikhof en Max Brunninkhuis in de ploeg veranderde er hoegenaamd niets aan het spelbeeld. Het NEO-middenveld, met een sterk spelende Wout Bartelink, wist steeds de angel uit de spaarzame RKZVC-aanvallen te halen en ook de defensie kraakte nauwelijks.

Na een klein slotoffensief van de thuisclub, waarin Leco Zeevalkink nog een schot van Stokhorst overtikte en er twee gevaarlijke voorzetten goed verwerkt werden, zaten de 90 minuten erop en kon NEO een tweede driepunter bijschrijven.

Komende zaterdagavond om 19.30 komt oude rivaal en promovendus Stevo op bezoek. De ploeg van Michiel Mensink won hun eerste duel met 2-1 van Dalfsen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer