NKC ’51 maatje te groot voor KV De Meeuwen

Zaterdag 30 september speelde NKC ‘51 de eerste returnwedstrijd in Putten tegen KV De Meeuwen, waar eerder in Nijverdal van gewonnen werd met 23-21. Om een comfortabele voorsprong te houden op de nummer twee in de competitie zou er gewonnen moeten worden van De Meeuwen, daarmee kunnen de Nijverdallers ook een kampioenswedstrijd afdwingen, komende week tegen CSV Dindoa. NKC ‘51 begon met een gewijzigde opstelling, Tim Hofstede mocht zich in Putten opmaken voor zijn basisdebuut in het vlaggenschip van NKC ‘51. De wedstrijd werd geleid door dhr. Munneke en dhr. Dolfing.

In de eerste minuten van de wedstrijd deden de ploegen niet veel voor elkaar onder en was het stuivertje wisselen. NKC ‘51 wist de score te openen maar tot aan 5-5 moest NKC ‘51 telkens in de achtervolging. Daarna kreeg NKC ‘51 veel vat op de tegenstander en ging domineren, bij De Meeuwen lukte weinig en de thuisploeg had geen antwoord meer op het spel van NKC ‘51. Haastige aanvallen en schoten bij De Meeuwen leidden tot snel balverlies, NKC ‘51 was in staat de rust te bewaren en op zoek te gaan naar goede kansen. Dit wierp zijn vruchten af en NKC ‘51 wist een forse voorsprong op te bouwen. Van de zwakke fase tot aan de rust bij De Meeuwen werd dankbaar gebruik gemaakt en NKC ‘51 liep uit naar 5-12, waarbij uitstekend verdedigend werk geleverd werd door NKC ‘51. Voor het rustsignaal wist De Meeuwen nog éénmaal te scoren. Ruststand 6-12.

Geen geloof
De sterke eerste helft kon NKC ‘51 moeilijk doorzetten. In de tweede helft heerste er een gelaten stemming, maar de overwinning van NKC ‘51 kwam nooit in gevaar. De thuisploeg leek niet te geloven in een goed eindresultaat en dit sloeg neer op het veld. NKC ‘51 en De Meeuwen wisselden elkaar af in het scoren maar de Puttenaren konden het verschil niet verkleinen. NKC ‘51 bleef een grote marge houden via 7-14, 9-16 en 10-17 waarna NKC ‘51 de touwtjes wat liet vieren. Daardoor kon De Meeuwen de stand iets draaglijker maken en scoorde voor het eindsignaal nog drie keer. Eindstand 13-17.

Met deze overwinning is NKC ‘51 nog steeds koploper en kan het komende week kampioen worden om promotie naar de Ereklasse in het voorjaar af te dwingen. Zaterdag ontvangt NKC ‘51 CSV Dindoa om 16:00 uur in Nijverdal.