NKC’51 sleept kampioenschap binnen en promoveert naar Ereklasse

Na drie uitwedstrijden op rij stond er zaterdag voor NKC ‘51 weer een thuiswedstrijd op het programma tegen CSV Dindoa uit Ermelo. NKC ‘51 was vooraf nog ongeslagen en kon bij winst het verdiende kampioenschap binnenhalen. In Ermelo werd er drie weken geleden in een moeizame wedstrijd gewonnen met 12-15. Het voltallige publiek dat zaterdag was afgekomen op de wedstrijd kon zich gaan opmaken voor een boeiend duel tussen twee ploegen die gebrand waren op een overwinning. Na enige vertraging door mooie sfeeracties van de supportersvereniging van NKC ’51, floten dhr. Wolfgang en dhr. Bergsma voor het eerst.

NKC ‘51 leek scherp aan de wedstrijd te beginnen, de eerste aanval werd direct gepromoveerd tot doelpunt, maar Dindoa had haar antwoord klaar, 1-1. Opnieuw nam NKC ’51 een voorsprong maar na twee treffers op rij van Dindoa werd NKC ‘51 voor het eerst op een achterstand gezet bij 2-3. NKC ‘51 trok de stand gelijk maar kon niet voorkomen dat Dindoa voor het eerst een marge van twee nam, 3-5. Vanaf dit moment ging NKC ‘51 gedreven spelen, verdedigend werden verschillende tactieken gebruikt en dit had zichtbaar effect. NKC ‘51 toonde de juiste inzet en wist de 3-5 achterstand om te zetten in een duidelijke voorsprong, 8-5. Dindoa maakte echter duidelijk dat het deze wedstrijd niet zo maar zou opgeven. De heren van Dindoa begonnen met scherp te schieten en aanvallend was NKC ‘51 de draad zodanig kwijt dat de korf voor een lange tijd niet gevonden werd. Dindoa toonde veerkracht en kwam weer naast NKC ‘51, 8-8. Daarna werd er om en om gescoord tot 10-10, waarna NKC ‘51 vlak voor rust weer op een minimale voorsprong kwam. Beide ploegen gingen rusten met 11-10.

Verzorgd spel
Ook na rust hielden NKC ‘51 en Dindoa elkaar lang in evenwicht en gaven elkaar weinig toe. Het publiek kreeg een spannende tweede helft voorgeschoteld. In tegenstelling tot de eerste helft was het NKC ‘51 dat telkens op voorsprong wist te komen, maar de taaie gasten uit Ermelo bleven hard werken voor ieder doelpunt. Via 12-12 en 14-14 stond er met nog tien minuten te spelen een stand van 15-15 op het scorebord. In de eindfase zette NKC ‘51 Dindoa volledig vast, aanvallend hadden de gasten weinig meer in te brengen en het spel van NKC ‘51 oogde verzorgder. Door twee benutte strafworpen had NKC ‘51 voor het eerst in de tweede helft weer een marge van twee opgebouwd, 17-15. Door het rebound overwicht NKC ‘51 kon lange aanvallen blijven spelen waardoor Dindoa zichtbaar haast maakte. Dit resulteerde vaak in te snel genomen kansen en leed tot balverlies. Dindoa zou niet meer in de buurt komen van NKC ‘51, de Nijverdallers scoorden nog twee keer en bezegelden daarmee de wedstrijd. Dit gaf coach Dave van Zonderen de gelegenheid om A-junior Hidde Ekelenkamp tijd te gunnen in het eerste van NKC ‘51. Niet veel later floot het scheidsrechtersduo voor het laatst. Met een knappe 19-15 overwinning heeft NKC ‘51 hiermee het kampioenschap in de Hoofdklasse binnengehaald en promoveert het naar de Ereklasse.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 thuis tegen SKF uit Veenendaal, aanvang 16:00 uur.