SDO legt het af tegen AKC

Afgelopen zaterdag reisde het vlaggenschip van SDO af naar Almelo om het daar op te nemen tegen lijstaanvoerder AKC, dat bij winst de kampioensvlag kon hijsen. Bij SDO maakte de 15-jarige Noa Slomp haar debuut. Met haar ging de Westerhaarse formatie proberen om het kampioensfeestje te verstieren.

In de beginfase van het duel waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Toch was het de thuisploeg dat de leiding nam, 3-1. SDO creëerde genoeg kansen, maar had moeite om deze te verzilveren. Dit gaf de koploper de gelegenheid om de voorsprong uit de breiden naar 8-3. De Oranjehemden waren niet opgewassen tegen het scorend vermogen van de Almeloërs. Na een half uur gespeeld te hebben, floot de dienstdoende arbiter bij een 11-4 tussenstand voor de rust. Narust kwam SDO beter in de wedstrijd, maar had nog steeds te veel kansen nog om tot scoren te komen.

Ook de doelpuntenproductie van de thuisploeg lag lager dan voor de korfwisseling. Halverwege de tweede helft stondhet 14-6. In het laatste kwart van dit duel wisten beide partijen nog een aantal maal het gele mandje te vinden. Einduitslag AKC – SDO: 18-8 Door deze overwinning kroonde AKC zich tot kampioen. De ploeg ontving de felicitaties en een bloemetje van de spelers en speelsters van de SDO. De ploeg van Rick Zomer wist vandaag scorend geen vuist te maken tegen de kampioen. Toch kon de Reas-formatie tevreden zijn met het vertoonde spel. AKC was een maatje te groot. Noa Slomp kende een uitstekend debuut en draaide goed mee bij de Oranjehemden.

De Westerhaarders gaan zich nu richten op de laatste wedstrijd van de najaarscomptitie. Zaterdag spelen de SDO’ers om 15:30 uur op eigen veld tegen Regio ’72 uit Vaassen.