Sjors valt voor 4de jaar op rij in de smaak

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Almelo. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat de gemeente Almelo in het schooljaar 2020-201 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Binnen een week tijd schreven zich al circa 400 kinderen zich in.

Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al circa 400 kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog door, vertelt Luc Nijhuis, Buurtsportcoach Beweegaanbod bij Sportbedrijf Almelo.

“In het schooljaar 2022-2023 hebben circa 1600 kinderen deelgenomen. Sjors is ook dit jaar weer populair onder de basisschooljeugd, de inschrijvingen zijn nog een maand open en we zitten al op 400 inschrijvingen. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, met dit jaar meer dan 60 aanbieders is het aanbod nog nooit zo groot geweest. Daar zijn we heel blij mee, want hierdoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden bij een aanbieder.”

Sjorsboekje
Sjors is een initiatief van Sportbedrijf Almelo in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om (vaak gratis) meer dan zestig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente ontvangen.

“Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Nijhuis. “Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website of app van ActiefAlmelo. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer