Solide zege VZ&PC in Leeuwarden

Na de lelijke nederlaag in de eerste thuiswedstrijd gingen de Vriezenveners naar het Noorden voor pas de tweede competitiewedstrijd tegen het Friesse Orca. 
Gebrand op een positief resultaat bleef VZ&PC de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, een Onderstal 1-0 achterstand in de beginfase hadden de Vriezenveners de stand na de eerste periode al omgedraaid naar een 2-3 voorsprong.
Een fraaie treffer op de mid positie van Tom Roelofsen  bij de start van de tweede periode bezorgde VZ&PC een marge van 2 doelpunten welke de hele periode in stand bleef na afwisselende over en ondertallen 4-6.
In het begin van de derde periode liep VZ&PC verder uit naar 5-8 en verzuimde door overtallen om verder uit te lopen.
Op slechts 2 seconden bereikte Orca de aansluiting door man meer maar een Lucky schot van Smelt verdween in het fluitsignaal nog in het net van de tegenstander waardoor VZ&PC de marge van 2 doelpunten mocht koesteren.7-9.
In de laatste periode bleef VZ&PC heer en meester B,Sportel met 2 doelpunten bezorgde de Vriezenveners een riante voorsprong 7-11. Orca kwam door de sterke midvoor en een boogje nog wel terug 9-11 maar een overtal goed uitgevoerd en uitstekend door JW Goos in getikt en J,Roelofsen 1 tegen 0 tekenden voor de 9-13 eindstand.
Aanstaande zaterdag spelende heren de laatste wedstrijd in de oude Stamper en wel tegen Watervlo uit De Meern, de ploeg waar VZ&PC vorig seizoen niet van wist te winnen.
Aanvang 17.45.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer