Sportlust verliest een punt in doelpuntenfestijn met koploper Lemele

Met zes punten uit de eerste drie competitiewedstrijden nam Sportlust het op zaterdagmiddag op tegen koploper Lemele, die nog zonder puntverlies aan het seizoen was begonnen. En niet alleen zonder puntverlies, maar ook zonder tegendoelpunten. Het was aan Sportlust om daar vandaag verandering in te brengen.

En dat gebeurde dan ook. Al na 18 seconden lag de bal in het netje voor Sportlust. Anderson Lusseveld kreeg uit de aftrap de bal en gaf deze vervolgens lang naar voren op spits Dennis Jozic. Dennis bleef het overzicht behouden toen hij vrij voor de keeper kwam en legde de bal breed op de meegelopen Luuk Bruins: 1-0. Een sterk begin van de wedstrijd zou je zeggen, maar lang kon Sportlust niet van deze voorsprong genieten.

Al in de 2e minuut werd het namelijk ook alweer 1-1. Een voorzet uit een kort genomen corner wordt overtuigend op de volley genomen door de spits van Lemele, waarmee hij de keeper van Sportlust kansloos liet. Met de stand weer gelijk waren beide teams nu echt wakker. Sportlust creëerde nog veel kansen uit de ruimte achter de verdediging van Lemele, maar kwam in de eerste minuten niet veel verder dan een kans die werd afgevlagd voor buitenspel. Maar na de 20e minuut ging het spektakel van de eerste helft weer verder. Door een aanval over rechts maakte Lemele de 1-2 in minuut 21. Aan de andere kant was het twee minuten later ook weer 2-2 door de gelijkmaker van Joppe op aangeven van Dennis.

Ook hier ging de vlag weer in de lucht, maar de scheidsrechter gaf terecht een geldig doelpunt. Hij zag dit goed, maar wilde toch zijn beslissing weer herstellen. Want in de 25e minuut werd de score ook alweer 2-3. Lemele kreeg namelijk een penalty cadeau na een volledig correcte tackle op de bal van Anderson, waarop ook niemand appelleerde van de ploeg uit Lemele. Erg zuur, want Sportlust stond dus weer op achterstand. Maar ook nu kwam Sportlust weer met een antwoord. Luuk Bruins maakte zijn tweede van de wedstrijd en bracht de score terug naar een gelijke stand in de 44e minuut.

 

Beide teams gingen dus rusten met 3-3. En net als in de eerste helft, begon Sportlust ook sterk aan de tweede helft. Tim Spoor kreeg na een mooie aanval een grote kans, maar deze inzet eindigde op de paal. Waar de goals in de eerste helft zo makkelijk vielen, stond het in de tweede helft in verdedigend opzicht beter voor beide partijen. Een doelpunt leek nog even uit een standaardsituatie te moeten komen, maar met een stijlvolle redding stak doelman Lars Gritter daar een stokje voor. Toch ging het in de 89e minuut nog mis voor Sportlust. Door een miscommunicatie achterin kwam de bal voor de voeten van Lemele. De speler kon de bal eenvoudig over de uitgekomen Vroomshoopse doelman wippen en bepaalde daarmee de eindstand: 3-4. Frustrerend puntverlies, want Sportlust had vandaag zeker meer verdiend tegen de koploper.

 

Ook Teun Sickman leek er nog af te gaan met een ogenschijnlijk zware knieblessure, maar hopelijk valt de schade uiteindelijk mee. We wensen hem in ieder geval beterschap.

 

Sportlust is aankomend weekend vrij en neemt het een week later weer op tegen Zalk sv. Zij staan nu 6e op ranglijst, 1 punt boven Sportlust.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer