Sportlust wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen van MVV’69

Nadat vorige week de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen werd gewonnen bij de Noord-Veluwse Boys, stond er op deze zaterdag 30 september de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was MVV’69 dat op haar beurt ook haar eerste wedstrijd wist te winnen. Na het laatste fluitsignaal stond er een 1-0 eindstand op het scorebord en dus staan de mannen van trainer Job Lamberink op zes punten uit twee wedstrijden.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de bezoekers. Een lange bal achter de defensie van Sportlust kon nog ternauwernood worden onderschept door een uitstekende ingreep van Thijs Wekamp. Dit was tegelijkertijd ook het laatste gevaar van de eerste helft van de MVV. Na dit eerste wapenfeit was het namelijk Sportlust dat de rest van de eerste helft de controle en het balbezit had. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van MVV’69 en het was aan de gastheren om hier doorheen te spelen. Na een kwartier spelen kwam de bal via een onderschepping bij Tim voor de voeten en zijn afstandsschot belandde net langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege de eerste helft was het wel raak; een goede indraaiende voorzet van Luuk Bruins werd knap met het hoofd verlengd door Joppe Wekamp en zijn kopbal belandde via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Hiermee kwam een op dat moment terechte tussenstand op het scorebord. Vlak na de openingstreffer was Joppe nog een keer dichtbij een treffer. Ditmaal na het verlengen van een indraaiende vrije trap van Tim maar dit keer wist de doelman wel te redden. Zo werd er gerust met een 1-0 tussenstand.

In de rust moest Dinand Hankamp helaas met een spierblessure achterblijven in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Roy van Dijk. Vanaf het begin van de tweede helft zette MVV meer druk en wist Sportlust er niet meer goed voetballend onderuit te komen. Bovendien kon de bal voorin niet meer goed in de ploeg gehouden waardoor de bezoekers de bovenliggende partij werden. Voornamelijk via vrije trappen en hoekschoppen probeerden de bezoekers voor gevaar te zoeken maar doelman Lars Gritters wist telkens goed in te grijpen en maakte een zeer betrouwbare indruk. Een kwartier voor tijd had de ingevallen Teun Sickman een goede kans om de marge te verdubbelen. Na een goede actie kwam hij alleen voor de doelman maar zijn inzet belandde over het doel. In de slotfase van de wedstrijd waren de bezoekers enkele keren dichtbij de gelijkmaker maar scherpte in de afronding ontbrak waardoor Sportlust daar goed wegkwam en er uiteindelijk werd afgefloten met een 1-0 eindstand op het scorebord.

Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Koninklijke UD in Deventer dat eveneens haar beide wedstrijden wist te winnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer