SVZW begint competitie met uitwedstrijd in Dalfsen

Op zaterdag 7 oktober gaat SVZW beginnen aan de competitie in de 1e klasse H. De eerste wedstrijd voor SVZW is een uitwedstrijd naar en tegen SV Dalfsen.

SV Dalfsen en SVZW speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Dat komt omdat Dalfsen een zondagvereniging is, en SVZW een zaterdagclub. Maar door het “weekendvoetbal” wat dit seizoen ook is geïntroduceerd is in 1e klasse, komen zaterdag en zondagclubs nu wel tegen elkaar uit.

In 1928 ontstond AVC, de Ankummer Voetbal Club, en dat zou uiteindelijk de voorloper zijn van de huidige Sportvereniging Dalfsen. De club kleuren werden rood en geel. In 1963 werd een gymnastiekafdeling opgericht en werd tegelijkertijd de clubnaam gewijzigd in “SV Dalfsen”. Medio 1968 volgde een afdeling handbal, eerst alleen voor vrouwen en in 1972 ook voor mannen. In 1973 volgde de korfbalafdeling, welke in 1986 zelfstandig verder ging. Per 1 januari 2005 werden de afdelingen handbal, gymnastiek en voetbal van de omnisportvereniging alle drie zelfstandige clubs, alle drie met behoud van de naam SV Dalfsen. Volgens de website heeft SV Dalfsen dit seizoen 6 senioren elftallen bij de mannen. De bekendste voetballer die zijn carrière bij SV Dalfsen is begonnen is René Eykelkamp. De eerste selectie staat dit seizoen onder leiding van trainer Marcel Smid. Hij is voor het tweede seizoen werkzaam in Dalfsen. Vorig seizoen eindigde Dalfsen als achtste in de 1e klasse E. Dit seizoen heeft de club 1 punt na twee gespeelde wedstrijden. Thuis werd gelijk gespeeld tegen RKZVC. Afgelopen zondag verloor Dalfsen met 2-1 van STEVO. Ongetwijfeld is het plan om tegen SVZW de eerste overwinning van het seizoen te behalen.

Aanknopingspunten
SVZW begint zaterdag aan de competitie in de1e klasse H. De reden is hiervan is inmiddels alom bekend. Afgelopen zaterdag speelde SVZW een oefenwedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Met de rust stond er 0-3 op het scorebord in Wierden. Maar na 90 minuten stond er 3-3 op datzelfde scorebord. SVZW kreeg in de 1e helft wel kansen, maar CSV Apeldoorn was heel effectief. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. SVZW kreeg ook nu kansen en wist er daarvan ook 3 te benutten. Vandaar de einstand 3-3. Om in trainerstaal te spreken; een nuttige oefenwedstrijd met veel leerpunten voor de toekomst. De tijd van oefenen is nu voorbij. Het gaat nu om de punten. In de beker deed SVZW al goede zaken. De volgende bekerronde is bereikt. Op 17 oktober staat de bekerwedstrijd tegen FC Ommen op het programma. SV Dalfsen is een onbekende tegenstander, dus het is moeilijk om een voorspelling te doen over het eindresultaat. Maar SVZW gaat zeker proberen om de drie punten mee te nemen uit Dalfsen. Drie punten zou ook een mooie start zijn voor de nieuwe coach van SVZW: Frank Eeftink. De wedstrijd op Sportcomplex Gerner” in Dalfsen begint om 14:30 uur. Het duel zal staan onder leiding van scheidsrechter M van der Lei.

De overige wedstrijden van speelronde 3:

Zaterdag 7 oktober

Hulzense Boys – FC Winterswijk

WHC – Sparta Enschede

DZC’68 – Achilles’12

NEO – STEVO

Zondag 8 oktober

GROL – RKZVC

Het is na twee speelrondes nog heel moeilijk om een voorspelling te doen bij de wedstrijden die op het programma staan. Wel zijn er al een paar opvallende dingen te zeggen. Drie clubs hebben 6 punten uit eerste twee wedstrijden gehaald. Deze clubs scoorden er ook lustig op los. Vooral WHC, want zij hebben al 9 keer doel getroffen. Rode lantaarn drager is Hulzense Boys. En zij moesten al 10 tegen doelpunten incasseren. Het komend weekend de kans voor alle teams om punten te halen. Door de “weekendvoetbal” indeling staan er ook elke week mooie derby’s op programma. NEO – STEVO en GROL – RKZVC zijn de streekontmoetingen van deze speelronde. Vanaf deze plek voor iedereen een mooie en sportieve speelronde.

SVZW-trainer Frank Eeftink
Foto: Henk Steen

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer