TVC ‘28 blijft knap overeind tegen koploper vv Scherpenzeel

Nadat TVC ‘28 in de laatste thuiswedstrijd overrompeld werd door Rohda Raalte en vorige week zondag met 3-0 thuis verloor, wachtte de zware uitwedstrijd tegen koploper vv Scherpenzeel. Scherpenzeel was vol zelfvertrouwen nadat ze vorige week de gedeelde koppositie (samen met Excelsior‘31) hadden gepakt door uit te winnen van VVOG met 0-2. Trainer Ter Avest had drie wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling. Koen Leemhuis, Okke Schepers en Maarten Booiijnk mochten tegen Scherpenzeel beginnen vanaf de aftrap. Dit betekende dat Marijn Frons en Thijs Koopman vanaf de bank moesten beginnen. Koen Fleer was er deze wedstrijd niet bij vanwege werkverplichtingen.

TVC ‘28 had het de eerste 20 minuten van de wedstrijd lastig. Scherpenzeel had in deze fase het meeste balbezit en speelde veelal op de helft van TVC ‘28. De eerste kansen waren dan ook voor Scherpenzeel. TVC ‘28 werd voor het eerst echt gevaarlijk in de 23e minuut via Sam Holsink. Zijn gekrulde schot ging net over. TVC ‘28 begon meer controle te krijgen over de wedstrijd en kwam vaker op de helft van Scherpenzeel. Toch was het Scherpenzeel die bijna de score openden. Een scherpe voorzet werd binnen de 5 meter binnengekopt, maar Wouter Goos wist middels een katachtige redding een doelpunt te voorkomen. Na bijna een half uur te hebben gespeeld kreeg Niek Staarink de bal aan de rechterkant. Een scherp indraaiende voorzet werd door de keeper van Scherpenzeel niet goed weggewerkt waarna Sam Holsink er als de kippen bij was om de bal in te tikken. TVC ‘28 nam hiermee brutaal de leiding in de wedstrijd en 0-1 was ook de ruststand.

Na de rust was het een gelijk opgaande strijd. Scherpenzeel bleef rustig op zoek naar de gelijkmaker en TVC ‘28 was af en toe gevaarlijk via de omschakeling. In de 60 e minuut maakte Scherpenzeel de gelijkmaker. Een schitterende bal tussen de linies door belande bij Guido Den Daas die de 1-1 aantekende. Vlak daarna kreeg TVC ‘28 via een serie aan hoekschoppen een tweetal kansen. Sam Holsink zag zijn schot geblokt door een verdediger en vlak daarna kopte Maarten Booijnk de bal net naast het doel. TVC ‘28 rook dat er meer in zat doordat de ruimtes groter werden. In de 70e minuut kreeg Daan Geerts via de sterk spelende Okke Schepers de bal in de 16 meter van Scherpenzeel. Met een prachtige sleepbeweging zette deze een verdediger op het verkeerde been en speelde de bal met overzicht naar Niek Staarink die de bal beheerst binnenschoot. TVC ‘28 kwam hierdoor weer op voorsprong met nog 20 minuten op de klok. Lang kon TVC ‘28 niet genieten van de voorsprong want een aantal minuten later kwam Scherpenzeel via een mooie aanval via Ten Thije weer op gelijke hoogte. In de slotfase bracht Bertil Ter Avest nog achtereenvolgens Stef Snijders, Thijs Koelman, Marijn Frons en Jeffrey Huizinga binnen de lijnen. De druk van Scherpenzeel nam toe. Ook kreeg TVC ‘28 nog kansen. Okke Schepers had een goede mogelijkheid maar schoot de bal binnen de 5 meter over. Ook Niek Staarink had nog een goede mogelijkheid maar deze was moegestreden en schoot daardoor een goede mogelijkheid voor een vrij doel, naast.

In blessuretijd werd Maarten Booijink te zwaar bestraft na een lichte overtreding en liep tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd op en moest met rood van het veld. Vlak daarna floot scheidsrechter Dogterom voor het einde van de wedstrijd. Al met al een mooie en spannende voetbalmiddag in Scherpenzeel wat TVC ‘28 verdiend een punt opleverde tegen de koploper. Een knappe teamprestatie aldus trainer Bertil Ter Avest!

Aanstaande donderdag speelt TVC ‘28 om 20.00 uur thuis voor de beker tegen WVV’34 uit Hengelvelde. Zaterdag 28 oktober speelt TVC ‘28 de eerstvolgende competitiewedstrijd thuis tegen SDV Barneveld. Op de Grote Moat wordt er dan om 18.00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer