Veerkrachtig DTC knokt zich naar eerste zege tegen Eilermark

Opstelling DTC’07: Jordi Visschedijk; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Jelco Nijhuis, Mark Hesselink, Wout Groeneveld (Niels Wessels); Roel Potijk (Lars Arens), Sam Tebbe en Wessel Weusthof (Nick Huusken).

LATTROP – In de tweede speelronde van de competitie speelde DTC voor eigen publiek een wedstrijd tegen GVV Eilermark. Beide ploegen verloren hun eerste duel met 2-1 en hoopten van de hatelijke nul af te komen. DTC verloor op bezoek bij W.V.V. ’34 terwijl Eilermark in eigen huis verloor van SV Delden. Ten opzichte van vorige week 2 wijzigingen aan de aftrap bij DTC. Wessel Weusthof verving de afwezige David Westerhof en Roel Potijk speelde in plaats van Nick Huusken.

De aangename temperatuur zorgde ervoor dat vele supporters hun weg naar Sportpark Lattrop hadden gevonden. Zij zagen twee teams die afwachtend aan de wedstrijd begonnen. De bezoekers zetten helemaal geen druk, terwijl DTC de momenten uit koos. Het eerste gevaar kwam van DTC. Na doorkoppen van Wout Groeneveld kon Sam Tebbe richting doel koppen, maar de keeper tikte de bal met een katachtige redding tegen de lat. Een doelpunt had sowieso niet geteld, want Tebbe stond buitenspel.

Ook de volgende kans was voor DTC. Tebbe bracht de bal na een actie terug voor het doel waar meerdere spelers van DTC klaar stonden om binnen te schieten. Het leidde echter niet tot een schot op doel door goed verdedigend werk van Eilermark. Na een halfuur kreeg DTC via een penalty de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Groeneveld kwam eerder met zijn hoofd bij de bal dan de uitkomende keeper. Die was dus te laat was en beging een overtreding. De scheidsrechter legde de bal terecht op de stip die en Tebbe schoot onberispelijk raak.

Kort daarna had DTC op 2-0 moeten komen. Na een mooie aanval werd Tebbe vrij gespeeld, maar zijn inzet kwam tegen de lat aan. Vijf minuten voor de rust meldden de bezoekers uit Glanerbrug zich voor het eerst voor het doel van Jordi Visschedijk. Een voorzet werd bij de tweede paal net gemist. Zo ging DTC met een terechte voorsprong de rust in. In de tweede helft gaf het die voorsprong echter al snel weer weg. DTC ging zelf slordig om met een kansrijke aanval en in de tegenstoot liep het tegen een tegentreffer aan. Een splijtende steekpass zette een aanvaller vrij voor Visschedijk, die vervolgens kansloos werd gelaten in de 1-tegen-1 situatie, 1-1.

De bezoekers kwamen in de tweede helft een stuk beter voor de dag. Na de gelijkmaker was Eilermark de bovenliggende partij. Het creëerde nog steeds niet heel veel kansen, maar met de kansen die het kreeg ging het goed om. Na ruim een uur kwam het op voorsprong en was de achterstand omgedraaid. Een teruggetrokken voorzet ging aan bijna iedereen voorbij, maar bij de tweede paal stond een aanvaller vrij om te scoren, 1-2.

DTC liet het er echter niet bij zitten en bracht twee frisse krachten binnen de lijnen. Het duurde niet heel lang voordat de gelijke stand weer op het scorebord stond, de manier waarop was alleen merkwaardig. Tebbe probeerde vanaf net over de middenlijn Nick Huusken de diepte in te sturen, maar dat ging niet geheel volgens plan. Misschien kwam het door een polletje, misschien raakte Tebbe de bal gewoon helemaal verkeerd. Feit was dat de bal prachtig over de ver uit zijn doel staande keeper van Eilermark ging, 2-2.

Eilermark nam geen genoegen met het gelijke spel en ging opzoek naar een nieuwe voorsprong. Een balletje achter het standbeen langs mistte wat snelheid en kon door Visschedijk gepakt worden. DTC was op dit moment vooral aan het tegenhouden en hoopte in de tegenstoot gevaarlijk te kunnen worden. Dat laatste gebeurde ook, toen Huusken  in de laatste minuut van de reguliere speeltijd ontsnapte aan buitenspel en koelbloedig bleef in de afronding, 3-2. Dit leidde uiteraard tot veel vreugde bij spelers, supporters en staf.

De overwinning was echter nog niet binnen en de scheidsrechter trok er aardig wat extra minuten bij. De spelers van de bezoekers waren zichtbaar gefrustreerd, probeerden nog wel de gelijkmaker te maken, maar een gelijkmaker kwam er niet meer. DTC trok dus uiteindelijk aan het langste eind en boekte de eerste overwinning van het seizoen. Sam Tebbe werd met twee doelpunten ‘Man of the Match’. Volgende week reist DTC af naar Olst. Daar speelt het een uitwedstrijd tegen Sportclub Overwetering. De aftrap is om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer