Voorbeschouwing: SVVN op bezoek bij Helios

De competitie is inmiddels weer 4 speelrondes oud en afgelopen wekend was er het eerste beker-/inhaalweekend. Voor SVVN betekende dit een vrij weekend. SVVN wist immers de poulefase niet door te komen. Wel speelde SVVN afgelopen dinsdag nog een vriendschappelijke wedstrijd op eigen sportpark tegen SV Vasse en won deze met 4-2..

SVVN speelde dus tot nu toe vier wedstrijden. De uitwedstrijden tegen ASV’57 en De Esch werden gewonnen terwijl het in de thuiswedstrijden tegen Avanti W. en SV Losser tegen een nederlaag aan liep. De tendens is dat men de nederlagen onnodig vond en dat er in die wedstrijden meer was te halen als er wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Uiteraard is SVVN met zes punten uit vier wedstrijden in de middenmoot terug te vinden in deze nog prille competitie.

Zaterdag wordt voor SVVN de competitie herstart met een uitwedstrijd in Deventer. Helios zal de gastheer zijn. Helios werd vorig seizoen in de 4de Klasse H. Helios stapte in 2020 over naar het zaterdagvoetbal. Voor dit seizoen werd de selectie versterkt met een aantal voetballers die hun sporen in het amateurvoetbal verdiend hebben. Door velen wordt Helios dan ook als één van de topkandidaten gezien voor het kampioenschap in deze klasse. Aan die verwachting wordt tot nu toe zeker voldaan met alleen een puntendeling bij VV Hellendoorn en voor de rest louter overwinningen. En afgelopen zaterdag werd er voor de beker nog gewonnen bij de koploper van de 2de Klasse I VV Hierden.

Voor SVVN wacht dus zaterdag een zware tegenstander. Een aantal jaar geleden was de enige ontmoeting in Deventer tussen beide clubs in het kader van de KNVB beker. Het toen veel hoger spelende Helios had weinig te vrezen van SVVN en won met 3-0. Hopelijk kan SVVN zaterdag meer weerstand bieden. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Colmschate Zuid aan de Corrie Tendeloostraat 4 7421 LN in Deventer. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Gerben Smeenk uit Deventer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer