Voorbeschouwing: SVZW gaat op bezoek bij GROL in Groenlo

Zaterdag 28 oktober staat spelronde vijf op het programma in de 1e klasse H. SVZW speelt een uitwedstrijd tegen GROL in Groenlo.

GROL is een voetbalclub met een lange historie. De club werd op 18 september 1918 opgericht en heette destijds R.K.T.O.P (R.K. “Tot Ons Plezier”). Omdat T.O.P destijds in veel clubnamen voorkwam werd de naam gewijzigd in Zwart-Wit. In 1920 werd de huidige naam geïntroduceerd, verwijzend naar de oude (en Achterhoekse) naam voor Groenlo: GROL. In 2020 is de SV GROL gefuseerd met de s.v. Grolse Boys. Enkele wijzigingen na de fusie zijn dat rood is toegevoegd aan de clubkleuren. GROL heeft ongeveer 1275 leden. GROL en SVZW speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Toch komen de SVZW spelers en supporters in elk geval twee bekenden tegen in Groenlo. Dit seizoen zijn oud SVZW trainer Philip Agteres samen met zijn assistent Maurice Bartels verantwoordelijk voor de training en coaching van GROL. In de competitie begon GROL met twee nederlagen, maar de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. Afgelopen zondag werd GROL, op eigen veld, uitgeschakeld in de beker door BSC UNISSON, dat uitkomt in de vierde klasse. GROL zal ongetwijfeld de wedstrijd tegen SVZW aangrijpen om zich voor eigen supporters te revancheren voor deze beker uitschakeling.

SVZW plaatste zich op dinsdag 17 oktober jl. voor de volgende bekerronde door met 3-0 te winnen van FC Ommen. Afgelopen zaterdag ging SVZW op bezoek bij DOS’37 in Vriezenveen. Er was veel publiek op deze derby afgekomen. Door een rode kaart voor Lars van Putten moest SVZW ongeveer 60 minuten met 10 man de strijd aangaan. Uiteindelijk was SVZW blij met de behaalde 1-1. Maar gelet op de kansen die SVZW kreeg was winst zeker mogelijk geweest. Vooral de kans in de blessure tijd voor Stefan Maat had nog voor de winst kunnen zorgen. Doelman Julian Bakker viel uit met een op het oog zware blessure, het is afwachten hoe lang hij niet beschikbaar is. SVZW staat nu voor de opgave om te winnen van GROL, want anders is er sprake van een aardige achterstand op de koplopers in de competitie. GROL trainer Philip Agteres was zaterdag aanwezig in Vriezenveen om te kijken naar de toekomstige opponenten in competitie. Want na de wedstrijd tegen SVZW speelt GROL op 4 november tegen DOS’37. SVZW kan een gemotiveerde tegenstander verwachten in Groenlo. De wedstrijd op sportpark “Den Elshof” begint om 18:00 uur. Scheidsrechter van dienst is Remco Hoffmann.

De overige wedstrijden van speelronde 5 worden allemaal gespeeld op zaterdag 28 oktober

Achilles’12 – FC Winterswijk (3)

Achilles’12 heeft op dit moment 5 punten uit vier gespeelde wedstrijden. FC Winterswijk heeft 2 punten meer, maar zij hebben nog maar 3 wedstrijden gespeeld. Achilles’12 zal voor de winst gaan in deze thuiswedstrijd tegen een tegenstander die nog niet verloor in de competitie. Een gelijkspel lijkt de meeste logische voorspelling bij deze wedstrijd.

DZC’68 – RKZVC (1)

DZC’68 won afgelopen weekend de bekerwedstrijd tegen LSV Lonneker met maar liefst 10-1. Grote man bij DZC’68 was Jesper Vonk, want hij scoorde negen maal!. RKZVC weet dus op welke speler ze elk geval moeten letten. Daarnaast zullen ze ook gaan voor een resultaat in deze wedstrijd, want tot nu toe hebben de bezoekers maar 1 punt. DZC’68 moet in staat zijn om deze thuiswedstijd te winnen.

Hulzense Boys – Sparta Enschede (2)

Hulzense Boys kent een moeilijke start in de competitie. Het wachten is op de eerste overwinning. Sparta won twee van de vier gespeelde wedstrijden. Hulzense Boys wil graag de eerste winst van dit

seizoen behalen in deze thuiswedstrijd. Sparta Enschede is waarschijnlijk net iets sterker en gaat met de drie punten terug naar Enschede.

NEO – DOS’37 (1)

NEO is nog ongeslagen deze competitie. In wedstrijd tegen SVZW liet NEO zien dat het een prima elftal heeft, dat strijdt voor elke meter. DOS’37 speelde zaterdag gelijk tegen SVZW. DOS’37 liet na om na de rode kaart van SVZW de tegenstander echt onder druk te zetten. NEO weet wel hoe het een tegenstander onder druk moet zetten. Dat gaat DOS’37 ook merken in Borne, want de winst is voor de thuisclub.

WHC – STEVO (1)

WHC is de enigste club die alle wedstrijden wist te winnen in de competitie. Vier wedstrijden gespeeld, waarin WHC 17 keer doel trof, en maar 3 tegendoelpunten hoefde te incasseren. STEVO speelde tot nu 3 wedstrijden waarin 4 punten werden behaald. WHC wil graag koploper blijven en gaat dus voor de winst in deze thuiswedstrijd. STEVO zal de nodige weerstand bieden, maar zal toch moeten erkennen dat WHC de betere tegenstander is.

 

Zoals al vaker is geschreven is de 1e klasse H een zogenaamde weekendvoetbal klasse. Dat houdt in dat wedstrijden op de zaterdag en de zondag worden gespeeld. Speelronde 5 werd echter geheel op de zaterdag gespeeld. Het is wel goed opletten wat betreft de aanvangstijden van de verschillende wedstrijden. Deze variëren van 14:30 tot 19:00 uur. Het is dus ook mogelijk om twee wedstrijden in deze speelronde te bezoeken. Over de stand van de ranglijst is nog niet veel te zeggen, al is het wel een feit dat WHC en NEO wat afstand hebben genomen van de overige competitiegenoten. Vier teams hebben echter nog maar 3 wedstrijden gespeeld. Dat is het gevolg van het oneven aantal clubs in deze klasse. Elke speelronde is er een team zonder competitieverplichtingen. Ook in speelronde vijf staan er weer mooie streekderby’s op het programma. Iedereen een mooie en sportieve speelronde toegewenst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer