VZ&PC met zege afscheid van thuis bad

De waterpoloheren van VZ&PC hebben met een verdiende zege op Watervlo uit De Meern afscheid genomen van het oude vertrouwde thuis bad. Met ingang van deze week wordt het nieuwe bad De Stamper de thuishaven van de Vriezenveense club.
Met de 2 nederlagen van het vorig seizoen in het achterhoofd waren de Vriezenveners uiterst gemotiveerd om met een positief resultaat de oude stek te verlaten.
Met de aanwinst van J.W.Slaghuis in de gelederen was de Vriezenveense ploeg op volle oorlogssterkte. Na een felle eerste periode had VZ&PC een lichte voorsprong genomen door J.Roelofsen N.Sportel en M.Hof 3-2 ondanks een viertal ondertallen.
In de tweede periode verruimde Spit naar 4-1 en leek er weinig aan de hand, VZ&PC kreeg een fors aantal man minders te verduren maar wist in de meeste gevallen de situatie op te lossen en kwamen de Watervlooien niet verder dan tot 4-3 en 5-4, maar in de slotfase van deze periode wisten de sterke T.Roelofsen en N.Sportel weer een 7-5 voorsprong voor de Vriezenveense ploeg te scoren.
In de derde periode lag de grootste foutenlast bij de ploeg uit De Meern en profiteerde VZ&PC, Sportel 2x en Slaghuis zorgden voor een wat ruimere voorsprong 10-7 voor de laatste periode.
De Vriezenveense ploeg bleef ook in de laatste periode de bovenliggende partij en kon de voorsprong nog wat uitbreiden in dit vermakelijke duel. Uiteindelijk bleef de stand steken op 14-10 en had de stand met wat fortuin nog hoger kunnen uitvallen.
De Vriezenveense ploeg had het doel bereikt om in zijn laatste wedstrijd met een positief resultaat af te sluiten.
Volgende week gaat de ploeg naar Aalten om het inhaalduel te spelen tegen oude bekende Livo uit Lichtenvoorde en kan zich naar de kop van de ranglijst spelen.
Op zaterdag 4 November wordt dan de eerste wedstrijd in de Nieuwe Stamper gespeeld en wel tegen Brandenburg uit Bilthoven een ploeg die uit de eersteklasse is gedegradeerd.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer