Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit bij koploper

De zaalvoetballers van Excelsior’31 leden vrijdagavond de derde nederlaag op rij. In Roermond ging het op bezoek bij de ongeslagen koploper TZR Fermonia Boys met 5-1 onderuit. De Rijssenaren zijn hierdoor afgezakt naar de zevende plaats in de eerste divisie.

Ondanks meer kwaliteit bij TZR Fermonia Boys hadden de Rijssenaren het de tegenstander veel moeilijker kunnen maken. Door twee slordigheden achterin kwam het op een 2-0 achterstand. Kort voor de thee kreeg Excelsior’31 een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Maar een toegekende strafschop werd niet verzilverd. De counter hierop kreeg Excelsior’31 zelfs een derde tegentreffer te verwerken. Na de thee liep de thuisploeg uit naar een 5-0 voorsprong. Henk Lankamp zorgende met de eerste Rijssen treffer voor de 5-1 eindstand.

Voor Excelsior’31 de derde nederlaag op rij. Het moet gezegd worden dat hierin twee nederlagen bijzitten tegen de gedoodverfde titelkandidaten. Daarnaast heeft Excelsior’31 te kampen met veel blessureleed binnen de selectie, waardoor het moet roeien met de riemen die het heeft.

De glans van de mooie seizoenstart is verdwenen. Met drie thuiswedstrijden op rij zullen de Rijssenaren weer proberen de weg omhoog in te zetten. Op vrijdag 10 november staat de derby tegen Heracles Almelo Fuitsal op het programma. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 21.15 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer