Zaalvoetballers Excelsior’31 uitgeschakeld in landelijke beker

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn in de tweede voorronde van de KNVB beker zaalvoetbal uitgeschakeld. Op bezoek bij Futsal Emmeloord verloor het met 6-4. Bij rust keken de Rijssenaren al tegen een 4-0 achterstand aan.

Excelsior’31 koos vrijdagavond niet voor het resultaat. Het gaf voornamelijk de voorkeur voor speelminuten aan spelers die in de competitie minder aan spelen toe komen. Dit had wel impact op het spel. Excelsior’31 werd in de eerste helft afgetroefd op alle fronten en kon gaan rusten met een 4-0 achterstand.

Na de thee had Excelsior’31 de zaken beter op orde. De gevestigde orde ging meer spelen en dit was direct te zien aan het veldspel bij Excelsior’31. De Rijssenaren kwamen terug in de wedstrijd tot 5-3. Het liet hierna drie grote mogelijkheden onbenut voor de aansluitingstreffer én de thuisploeg te laten billenknijpen, maar zover kwam het niet. Een bekeken lobje aan de kant van Futsal Emmeloord betekende de 6-3. De vierde treffer van Excelsior’31 in de slotfase was voor de statistieken. Eindstand 6-4.

Excelsior’31 kan het vizier nu weer gaan richten op de competitie. Met tien punten uit vier duels is het hierin goed gestart. Aankomende vrijdag gaat het op bezoek bij titelfavoriet Sportclub Olympic. De Rijssenaren zullen dan vanaf het beginsignaal bij de les moeten zijn en hopen op een stuntje.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer