Zaalvoetballers Excelsior’31 vergeten zich te belonen tegen titelkandidaat

De zaalvoetballers van Excelsior’31 gingen afgelopen vrijdagavond voor het eerst dit seizoen in de competitie onderuit. Op bezoek bij titelkandidaat Sportclub Olympic verloor het met 4-2. De Rijssenaren deden zeker niet onder voor de thuisploeg.

In de eerste helft had Excelsior’31 een licht overwicht aan kansen maar wist het niet te scoren. Excelsior’31 verdedigde goed waardoor ook de thuisploeg het net niet wist te vinden. Hierdoor zochten de teams met een 0-0 stand de kleedkamer op.

Na de thee werd de wedstrijd beslist op details. Sportclub Olympic, dit seizoen versterkt met een heel peloton aan eredivisie spelers, was hierin net wat geslepener. Op slimmigheid wist het kort achterelkaar twee keer te scoren. Rik Voortman verkleinde de marge voor Excelsior’31 met een prachtig doelpunt. Maar ook de 3-1 van de thuisploeg, die niet veel later viel, mocht er zijn.

Voor Excelsior’31 startsein om kort voor tijd de keeper in te wisselen voor een vijfde veldspeler. In de voorlaatste minuut ronde Henk Lankamp een opgezette aanval af, waardoor het weer spannend werd. Maar tien seconden voor tijd werd slordig balverlies afgestraft door de thuisploeg, waardoor Excelsior’31 met een 4-2 nederlaag huiswaarts keerde.

Een nederlaag met perspectief voor Excelsior’31, dat aankomende vrijdag de volgende competitiewedstrijd speelt. In thuishaven Sporthal de Reggehal speelt het dan om 21.15 uur tegen Morado CF.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer