Jolly Jumpers dames 1 winnen overtuigend

Afgelopen zaterdagavond stond de wedstrijd tussen Jolly Jumpers en QSTA United op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden na het overleden van Ge Westgeest, de oprichter van Jolly Jumpers.
Dan de wedstrijd, de dames uit Tubbergen starten goed. De aanval wordt goed doorgespeeld en de roodhemden creëren mooie kansen, die vervolgens ook benut worden. Naast de aanvallende druk, zit de verdediging ook goed op slot. De dames communiceren goed en geven druk op de bal waardoor QSTA alleen tot moeilijke schotpogingen komt. Vervolgens wordt er goed gerebound door de Jumpers en wordt er tempo gemaakt in de aanval. Een goed eerste kwart voor de Tubbergse formatie, 26-6.
Mooi spel
Het eerste kwart doorzetten in het vervolg van de wedstrijd, best een moeilijke taak maar de dames gaan ervoor. En dat lukt, de meiden weten elkaar goed te vinden in het veld wat leidt tot mooi basketbal. De teams gaan de rust in met een tussenstand van 43-16.
Een doel voor de Jumpers in de 2e helft was om 100 punten te halen en de tegenstander onder de 40 punten halen, benieuwd of dat de dames lukt? Hieronder hoor je het.
Een stroef 3e kwart, daar zitten de roodhemden vaker mee te worstelen en ook deze wedstrijd hebben de dames er moeite mee. Het spel wordt wat slordiger, de connectie die er in de eerste helft was is nu minder goed te zien. Daarentegen krijgen de dames ook meer punten om de oren. 15 punten voor de Jumpers tegenover 11 voor QSTA.
Dezelfde flow
Op naar het 4e en laatste kwart. Lukt het de Jumpers om de flow van de eerste helft nog weer te laten zien? Pien Nijhuis, die een hele goeie wedstrijd speelde, opent het kwart in ieder geval goed met een mooie lay-up. Vervolgens zit de verdediging goed dicht waardoor QSTA maar tot 8 punten komt in het laatste kwart. Marell gooit de wedstrijd in het slot, eindstand van de wedstrijd is 78-35 in het voordeel van de Jumpers.
Na de wedstrijd hebben de dames nog een kleinigheidje voor Asa Kantebeen, helaas heeft ze vorige week haar kruisband afgescheurd waardoor het seizoen erop zit voor haar, wij wensen haar veel sterkte toe!
Volgend weekend staat er een uitwedstrijd op het programma voor de Jumpers. Ditmaal wordt er afgereisd naar Den Helder om daar vervolgens aan te treden op zondag middag 16:00.