BC Bousema/JBSCues.nl pakt twee punten in Sluiskil bij Dallinga

Het Lochemse BC Bousema/JBSCues.nl heeft in Sluiskil een zwaar bevochten overwinning behaald. Na een 0-4 tussenstand werd het tegen Dallinga.com in het Zeeuwse 2-6.

De basis voor deze twee punnten werd in de eerste twee partijen gelegd door overwinningen van Stefan Galla en Paul Bruijstens. Bruijstens, die Johan Loncelle verving, moest alleen in de beginfase, 8-7, de plaatselijke favoriet Berry Dallinga naast zich dulden. Met een serie van tien caramboles deelde hij echter een gevoelige tik uit die Dallinga niet meer te boven kwam. Bij de stand 16-28 produceerde hij opnieuw een serie van tien caramboles en was de partij gespeeld. Hij won in 22 beurten met 16-40.

Zeven caramboles
Op de andere tafel speelde Stefan Galla een uitstekende partij tegen Peter de Backer. Na een kleine achterstand, 6-4, liep de Duitser uit naar 8-15 door een serie van zeven caramboles. Hij bleef goed doorgaan en bij de stand 17-22 besliste hij de partij door opnieuw een serie van zeven caramboles. Hij won na 23 beurten met 29-40.

Weinig tegenstand
In het tweede deel van de wedstrijd leken de rollen omgedraaid. Steven van Acker keek halverwege nog wel tegen een kleine 18-20 achterstand aan, maar door een serie van negen caramboles zette hij Jeffrey Jorissen op een 27-20 achterstand. Jorissen stribbelde nog wel even tegen maar echt gevaarlijk werd hij niet. Van Acker zegevierde na 25 beurten met 40-29.

Jean-Paul de Bruijn had tegen Martin Horn tot kort voor het eind een riante 37-27 voorsprong, maar door een serie van acht caramboles kwam Horn weer helemaal terug in de partij. De Bruijn viel stil en met 1, 2 en 1 carambole finishte de kopman van de ploeg van Ronny Hazewinkel als eerste na 22 beurten. Ook de nabeurt wist De Bruijn niet te verzilveren.

“Ja, als je na twee prima gespeelde partijen op een 0-4 voorsprong staat dan hoop je op twee punten. Maar als je kijkt naar de laatste twee partijen dan denk ik, dat de zege wel zwaar bevochten is, maar wel belangrijk want zowel SIS Schoonmaak als Team Eekhoorn verloren”, aldus de captain na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer