BC Bousema/JBSCues.nl thuis niet langs DKM Tools

De driebandenspelers van het Lochmse BC Bousema/JBSCues.nl zijn zondagmiddag thuis tegen DKM Tool niet verder gekomen dan een remise. Halverwege stond het team van Ronny Hazewinkel op een 0-4 achterstand. Zowel Johan Loncelle als Frans van Schaik waren niet opgewassen tegen respectievelijk Davy Havere en Jack Wijnen. De partij tussen de beide Zuiderburen werd gedomineerd door de man van de gasten.

Van Havere stond halverwege na 11 beurten op een 11-21 voorsprong en kwam in het verdere verloop van de partij geen moment in gevaar. Hij won na 22 beurten met 26-40. Op de andere tafel ging de partij tussen de beide Nederlanders tot halverwege de partij gelijk op. In de zestiende beurt stond het 21-21. Vanaf beurt 21 beurt trok Van Wijnen de partij echter naar zich toe en finishte als eerste in de 26ste beurt. Van Schaik probeerde wel wat terug te doen maar bleef op 30 caramboles steken.

Veel druk
In het tweede deel van de wedstrijd lag er veel druk op Jeffrey Jorissn en Stefan Galla om er nog een punt uit te slepen. Jorissen begon tegen Dion Nelin goed en stond na vijftien beurten op een 30-19 voorsprong. De man uit Beuningen kende daarna een minder goede fase en de Deen kwam in de 23 ste beurt nog terug tot 35-27. Drie beurten besliste Jorissen de partij. Nelin bleef op 31 caramboles steken.

Initiatief
Op de andere tafel ging de partij tussen Galla en Roland Uijtdewilligen tot de 20ste beurt gelijk op, 15-14, maar daarna trok Galla toch het initiatief naar zich toe en stond na 30 beurten op een riante 37-26 voorsprong. Uijtdewilligen gaf zich echter nog niet gewonnen en bracht een beurt later met een serie van zes caramboles de spanning weer terug in de partij. In de gelijkmakende beurt kwam de Duitser op 39 caramboles. Uijtdewilligen, die begonnen was, antwoordde met twee waarna Galla definitief de partij in zijn voordeel besliste.

“Natuurlijk hadden we thuis op twee punten gerekend, maar als je kijkt naar de vier partijen dan denk ik dat dit een terechte uitslag is”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer