Blauw Zwart moet terechte nederlaag incasseren in eigen huis

Na een korte voorbereiding in de zaal stond op de 11e van de 11e de eerste wedstrijd op het programma. AKC uit Almelo, vorig jaar gedegradeerd vanuit de 1e klasse, kwam op volle sterkte en met veel ervaring naar Wierden. De tribune was goed gevuld met supporters van beide ploegen.

De eerste drie minuten gingen gelijk op. AKC nam weliswaar het initiatief, maar de blauwhemden hadden direct antwoord. Daarna stokte het echter en wist het team uit Almelo gemakkelijk uit te lopen. Het team van Edgar Korf kreeg geen grip op de wedstrijd en verzuimden om kansen af te maken. Het kwam tevens lengte te kort en hadden hierdoor te weinig rebound om te kunnen herhalen. Na 30 minuten gingen beide ploegen naar de kleedkamer (6-12).

Zelfden trefzeker
Na rust was het spelbeeld niet anders. Pas na 15 minuten wist het team uit Wierden het gele mandje te vinden. AKC daarentegen had er al 7 ingegooid. Een wedstrijd waarbij Blauw Zwart op veel fronten te kort kwam en veel pech hadden met de afronding van de kansen. Dhr. K. de Vries floot af met een stand van 12-26. Complimenten voor de thuisploeg die heeft gestreden tot het einde.

Volgende week mag Blauw Zwart richting Hengelo voor de derde overeenkomst dit jaar tegen HKC. Op het veld werd twee keer verloren van de kampioen (13-10 en 16-17), maar waren ze zeker niet kansloos. Aanvang: 18:00 @ OSG sporthal, Hengelo.