Blauw Zwart pakt de eerste punten in de zaalcompetitie

Blauw Zwart mocht deze zaterdag aantreden tegen Elko uit Elim, voor de Wierdenaren geen onbekende tegenstander. Vorig jaar werd er zowel in de veldcompetitie, als in de zaalcompetitie tegen Elko gespeeld. De resultaten vorig jaar waren tweemaal winst voor Blauw Zwart, eenmaal een gelijkspel en de ploeg uit Elim wist ook eenmaal te winnen. Een belangrijke wedstrijd in de tweede klasse C, aangezien Elko al 2 punten wist te pakken en Blauw Zwart voorafgaand aan de wedstrijd nog puntloos was.

Om 16:00 werd er ingefloten en het was gelijk Elko die het initiatief nam en een 0-3 stand op het scorebord te zetten. Pas na 12 minuten wist de ploeg uit Wierden de korf te vinden en werd er met een stand van 1-3 weer gewisseld van vak. Vanaf dat moment waren er aan beide kanten veel kansen en werd er makkelijk gescoord. Elko wist vijf minuten voor rust wederom een gat van 3 doelpunten te slaan. De laatste vijf minuten voor rust keert de score volledig om, Blauw Zwart weet viermaal achter elkaar te scoren en gaat met een voorsprong van 9-8 de rust in.

In de rust werd er door coach Edgar Korf benadrukt dat Blauw Zwart het eigen spel moest blijven spelen. Blauw Zwart hoefde deze wedstrijd absoluut niet te verliezen.

Weinig initiatief Blauw Zwart
Aan het begin van de tweede helft is het wederom Elko die het initiatief weet te nemen en een 9-11 stand op het scorebord zet. Het spelbeeld is in de tweede helft gelijk als de eerste helft, Elko neemt het initiatief en daarna wordt het stuivertje wisselen met de doelpunten. Halverwege de tweede helft staat het 12-14. Met nog een kwartier op de klok hoeft Blauw Zwart door middel van een goede verdediging geen tegendoelpunt meer te incasseren. De aanvallen blijven goed verzorgd en met eigen spel wordt er nog 7 maal gescoord door de thuisploeg. Het team uit Wierden wist de laatste minuten van de tweede helft goed uit te korfballen en speelde zichzelf naar een verdiende 19-14 overwinning. Dit betekent dat Blauw Zwart de eerste twee punten van de zaalcompetitie binnen heeft.

Volgende week staat er weer een ontmoeting met een bekende tegenstander op het programma, er wordt dan afgereisd naar Delden om het op te nemen tegen Zwart Wit. Afgelopen veldseizoen wist Zwart Wit tweemaal te winnen van de ploeg uit Wierden. Dit belooft wederom een spannende wedstrijd te worden. Er zal worden afgegooid om 16:00 in sporthal de Mors in Delden.