Bon Boys in topper langs Suryoye

Je hebt altijd van die tegenstanders die bijna elk seizoen dwarsliggen. Zondag rekende Bon Boys eindelijk eens af met zo’n zogenaamde angstgegener. Thuis tegen Suryoye werd het 1-0, waardoor de ploeg van Mathijs Blijham zich naast Germanicus aan de kop van de ranglijst meldde.

Voor Bon Boys betekende de winst alweer de vijfde zege op rij. De ploeg verspeelde alleen op de tweede speeldag twee punten bij Dalen. De overige duels werden allemaal in winst omgezet. Met nog drie duels te gaan voor de winterstop is de afscheiding op de ranglijst inmiddels zichtbaar. Je hebt een top 6 en daarachter zit een groep die zich in eerste instantie richt op handhaving.

Bon Boys en Suryoye zijn twee ploegen die bij het bovenste deel van de ranglijst horen. Beide clubs zitten ook vol ambitie en begonnen als de nummers twee en drie aan het duel. Met Suryoye trof Bon Boys ook eindelijk weer een tegenstander die zich niet vanaf de eerste minuut ingroef.

Op basis van een beter positiespel had Bon Boys de overhand in de eerste helft, maar tot echte grote kansen leidde dat niet. De bezoekers leunden vooral op de individuele kwaliteit van enkele balartiesten die vooral in de omschakeling hun klasse lieten zien. Hoewel beide teams niet hun topniveau aantikten, was het wel een interessante ontmoeting om naar te kijken. Helemaal tevreden was de thuisploeg na 45 minuten echter niet, want gaandeweg de eerste helft slopen er toch iets te veel slordigheden in het spel. Een baalmoment was er ook vlak voor rust toen aanvoerder Milan Bultman geblesseerd raakte en niet verder kon.

Na de pauze volgde de beste fase van Bon Boys. De ploeg begon sterk aan de tweede helft en drukte Suryoye terug. De beloning volgde al snel. Na een heerlijk passje met de buitenkant van de voet zette Rutger Scharenborg Just Leferink aan het werk en die behield vanuit een moeilijke hoek de rust en het overzicht: 1-0. Bon Boys liet het daarna na om de wedstrijd in het slot te gooien. Just Leferink en invaller Daan ten Dam hadden de tweede treffer op de schoen, maar de allesbeslissende 2-0 bleef uit.

Het logische gevolg was dat Suryoye in het laatste deel van de wedstrijd vol op de aanval ging spelen. Het slot van de wedstrijd zat dan ook vol spanning. Maar de verdediging van Bon Boys verdiende zondagmiddag een compliment, want echte grote kansen bleven uit voor Suryoye. Daardoor kwam de overwinning in dit topduel terecht bij de ploeg die daar ook het meeste aanspraak op maakte. Daar waren vriend en vijand het naderhand wel over eens.

Met de zege deed Bon Boys goede zaken, want het zette een directe concurrent op een achterstand van zeven verliespunten. Bovendien morste Germanicus voor het eerst dit seizoen punten door gelijk te spelen in de derby tegen Dalen. Er was nog meer goed nieuws, want in de tweede helft maakte Jeffrey Zijlstra zijn eerste minuten van het seizoen. De spits

is hersteld van een breukje in de voet. Een samenvatting van het duel is te zien op de site van RTV Oost.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer