BZSV de Blauwwitters boekt tweede zege op rij

In een setting waar de echte voetbalromanticus slappe knieën van krijgt wist BZSV de Blauwwitters afgelopen zaterdag haar tweede zege op rij uit het vuur te slepen. Dat deed het op bezoek bij het rood aanlopende EMOS in Enschede.

Op basis van de prestaties tot nu toe ontliepen EMOS en BZSV elkaar bij aanvang van de wedstrijd weinig. EMOS had drie punten en BZSV had er vier. De winnaar van dit duel zou afstand nemen van de onderste plekken en aansluiting vinden bij de middenmoot.

In onvervalst Nederlands herfstweer, op een kletsnat veld met echt gras, nam BZSV al snel het initiatief. Al had het na 10 minuten wel op achterstand kunnen komen. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door het centrale verdedigers. Het zorgde ervoor dat EMOS middenvelder Mitch Beumer in een één tegen één situatie kwam met de Bornse doelman Tom Markvoort. Beumer schoot de bal met een boogje over de doelman, maar gelukkig voor de Blauwwitters ging de bal net langs de goede kant van de paal.

EMOS hanteerde veelvuldig de lange bal en leek niets te zien in opbouwen van achteruit. Toen het dat voor het eerst wel probeerde ging het direct mis. Door goed druk zetten van Ben Kamers verstoorde hij de Enschedese opbouw en wist de bal te veroveren. Hij speelde de bal direct door naar aanvaller Luc Scheper. Waarop Scheper alleen op de het doel af kon. Hij liet doelman Jeroen Tannemaat kansloos, door hard en hoog de 0-1 in het doel te schieten.

Na de 0-1 bleef BZSV een licht veldoverwicht houden. Desondanks bleef EMOS gevaarlijk, voornamelijk uit standaardsituaties. Zo moest keeper Markvoort handelend optreden na een verrassend laag schot uit een hoekschop. De Blauwwitters waren daarentegen vooral dreigend via de vleugels, doormiddel van een aantal goede voorzetten. Gescoord werd er echter niet meer waardoor de ruststand werd bepaald op 0-1.

In de tweede helft werd het veld er niet beter op door een stevige regenbui. Het zorgde ervoor dat het voetballen moeilijker werd dan in de eerste helft. Er werden nog wel de nodige duels uitgevochten, maar veel kansen werden er niet meer gecreëerd. Dit kwam voornamelijk door het controlerende spel van BZSV. Het gaf vrijwel niets weg en kwam niet in de problemen. Dit leidde tot de nodige frustratie bij EMOS.

Vijf minuten voor tijd moest EMOS dan ook zeer terecht met tien man verder, na een directe rode kaart voor invaller Justin Boonk. Hij ging op een nare manier op de rug van BZSV speler Casper Schiller staan. In de blessuretijd ontspoorde de wedstrijd nog verder. Na een opstootje ging een speler van EMOS volledig door het lint. Deze mocht daarop ook direct gaan douchen van de scheidsrechter. De leidsman vond het daarna wel mooi geweest. Om erger te voorkomen besloot hij om maar meteen een einde aan de wedstrijd te maken. Zodoende mocht BZSV wederom drie punten bijschrijven.

Volgende week is aan BZSV de Blauwwitters de lastige taak om de goede lijn thuis door te zetten tegen de nummer twee van de competitie, SV Almelo. De wedstrijd op Sportpark ‘t Wooldrik begint zoals gewoonlijk om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer