De Tukkers verliest met 3-2 bij lijstaanvoerder Germanicus

Foto ter illustratie.

 

COEVORDEN – De Tukkers ging afgelopen zondag op bezoek bij het Drentse CVV Germanicus. Na een matig eerste half uur van Albergse zijde liep De Tukkers tegen een 2-0 achterstand aan en dat kostte ze uiteindelijk de kop. De Tukkers kwam goed terug in de wedstrijd en was in de slotminuut nog dichtbij een gelijkspel, maar de thuisploeg won de wedstrijd met 3-2. De Albergenaren begonnen alles behalve goed aan de wedstrijd en zagen dat Germanicus het spel kon verdelen.

Nadat de thuisploeg er al een paar keer gevaarlijk door kwam wist Stan Meijerink zijn ploeg in minuut 23 op voorsprong te schieten. Hij draaide op de rand van de strafschopgebied goed weg bij zijn tegenstander. Doelman Rens Davina wist zijn inzet in eerste instantie nog te keren, maar in de rebound was hij kansloos: 1-0. Germanicus bleef de betere ploeg en verdubbelde in minuut 32 de voorsprong. Jessie Rotmensen kwam er aan de linkerkant goed door en schoot op doel. De doelman van de zwart-witten redde knap met zijn voeten, maar zag dat de bal richting de vrijstaande Nance Hoogeveen ging.

Van dichtbij tikte hij simpel de 2-0 binnen. De Tukkers kwam daarna beter in de wedstrijd en scoorde al vrij snel de aansluitingstreffer. Tim Haarhuis haalde in minuut 35 de achterlijn en gaf de bal goed voor. Joep Egberink kwam goed voor zijn tegenstander en kopte de 2-1 tegen de touwen. Het had voor de rust zomaar gelijk kunnen staan, want de gasten kregen nog twee goede mogelijkheden. Uit een voorzet van Joris Meijerink kopte Joep Egberink nipt over en een paar minuten later raakte Egberink van grote afstand de lat. De zwart-witten gingen in de tweede helft door waar ze de eerste helft mee geëindigd waren en kregen diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Kjell Huisman stuitte van dichtbij op de doelman van de thuisploeg en niet veel later gleed Tim Haarhuis bijna de voorzet van Jelle Lansink binnen.

De Tukkers voerde de druk nog meer op en dat resulteerde in minuut 76 in een levensgrote kans. Marco Stege legde de bal vanaf de linkerkant richting de tweede paal. Daar stond Joris Meijerink helemaal vrij en had de gelijkmaker op zijn schoen. Met zijn linker schoot hij echter over. Aan de andere kant profiteerde Germanicus optimaal van balverlies van De Tukkers. Tot tweemaal toe verloren de zwart-witten op eigen helft de bal, waardoor Kain Hoogeveen in het strafschopgebied kon overnemen. Hij kapte knap zijn tegenstander uit en schoot in minuut 84 vervolgens de bal laag in de hoek: 3-1.

De Tukkers gaf zich nog niet gewonnen en bracht in de blessuretijd de marge weer terug naar één doelpunt. Een afvallende bal werd door Tim Haarhuis prachtig in de bovenhoek geschoten: 3-2. Nog geen minuut later werd het nog bijna gelijk, maar het mocht niet zo zijn vandaag voor de zwart-witten. Kjell Huisman zag zijn inzet op de paal belanden en zo trok de thuisploeg de zege over de streep.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers wederom een uitwedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij Dalen. Op sportpark ‘t Grootveld wordt om 14:00 uur afgetrapt.

 

Programma

Zondag 12 november

14:00 Dalen 1 – De Tukkers 1

10:00 Victoria’28 2 – De Tukkers 2

10:45 SDC’12 3 – De Tukkers 3

09:00 MVV’29 10 – De Tukkers 4

10:45 SDC’12 9 – De Tukkers 5

13:00 De Tukkers VR1 – Victoria Boys VR1

11:30 Victoria Boys VR2 – De Tukkers VR2

13:00 De Tukkers VR3 – Saasveldia VR2

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer