Den Ham snoept puntje mee in Gramsbergen

Op een door de regen glad, maar verder prima bespeelbaar veld op sportpark ’t Hoge Holt, lukte het Den Ham om een puntje mee te snoepen in een alleraardigste pot voetbal.

Op Twitter was vrijdag al te lezen dat Gramsbergen zou gaan proberen voor de 10e keer te winnen van Den Ham, en daar dachten de Hammer spelers toch iets anders over.

Den Ham kwam als een raket uit de startblokken. Vanaf de aftrap werd Gramsbergen onder druk gezet. Verdediger Kremer van Gramsbergen was nog niet helemaal bij de les, liet zich de bal ontfutselen door Ruben Kelder en binnen de minuut stond Den Ham al op een 0-1 voorsprong. Wát een begin. Gedurende het verdere verloop van de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Den Ham had een paar leuke kansen. Luuk Kuiper na een pass van Thomas Remmink in de 6e minuut. Dezelfde Kuiper claimde op slag van rust een strafschop, maar scheidsrechter Schuhmacher wou er niets van weten.

Daar tussen door hield doelman Jeffrey Ekkel de Hammenaren op de been met enkele puike reddingen op inzetten van Houtman en Seinen.

Na de pauze bracht trainer NIjzink voor Julian Nijland, Kevin Ruiterkamp op de rechterkant. Dat had in de 57e minuut bijna effect door een pass van Kevin op Kelder die zijn inzet naast het doel zag gaan. Dezelfde Ruiterkamp had even later de bal voor het inkoppen, maar zag de harde voorzet vanaf de linkerkant voorbij gaan.

Het laatste half uur had Gramsbergen de overhand. De ploeg wist elkaar prima te vinden met goed combinatiespel en drukte de Hammenaren in de verdediging. Oud doelman Schumer van Den Ham verzuchtte aan de lijn al: “Dat giet nooit good!”

Met spaarzame uitvallen wist Den Ham wat terug te doen, o.a. een dribbel met schot van laatste man Michiel Schurink, die souverein acteerde in de Hammer verdediging.

Den Ham wisselde 2 personen tegelijk. Randall van Haarst kwam voor Thomas Remmink en Malke Gecer voor Herjan Jurjens.

In de 75e minuut werd de vrees van Lucas Schumer bewaarheid. Een afgemeten strakke bal vanaf de linkerkant werd door spits Roy Seinen fraai in de verre hoek gekopt, waarbij doelman Ekkel kansloos was. De 1-1 was op dat moment volkomen terecht.

Het laatste kwartier kon het nog alle kanten op gaan. Beide ploegen streden tot de laatste snik op het inmiddels zware veld. Gramsbergen probeerde een voorsprong te forceren, maar Den Ham hield manmoedig stand, tot het moment dat Schumacher in de 96e minuut het eindsignaal blies.

Met een optisch iets beter voetballend Gramsbergen waren beide ploegen tevreden met de puntendeling.